Sternula: Vær nysgerrig, og udnyt dit medlemskab til fulde

Hos Danish Export kan du sammensætte dit medlemskab, som det passer dig. Og det har Sternula gjort. For medlemskabet bliver udnyttet til både messer, uddannelse, kurser og networking. En god portion nysgerrighed er vigtig, hvis du vil have mest muligt ud af dit medlemskab. Det er budskabet fra Sternulas Senior Sales Manager.

Sternula er Danmarks første kommercielle satellitoperatør til det maritime område. Og den 3. januar 2023 blev den første satellit sendt i kredsløb omkring jorden. En kæmpe milepæl, som for alvor skaber potentiale for at ekspandere og eksportere.

Men processen med at rejse verden tynd for at øge kendskabet til satellitten, og hvordan den skaber bedre kommunikation på havet, har naturligvis været i gang længe. Manden med salgskasketten hedder Jakob Weibrecht.

Jeg flytter mig hele tiden

Jakob Weibrecht, Senior Sales Manager, har fundet stor værdi hos Danish Export, som Sternula har været medlem af siden foråret 2022. Jakob Weibrecht har på relativt kort tid fået brugt medlemskabet meget, fordi han hele tiden opsøger sine muligheder.

”Husk at være nysgerrig på, hvad en stærk brancheforening som Danish Export kan tilbyde dig af viden ude i den store verden. Så finder du alle de muligheder, der er. Der er en masse værdifuld sparring, netværk og opkvalificering af kompetencer,” fortæller Jakob Weibrecht og fortsætter:

”Når jeg er nysgerrig, så flytter jeg mig hele tiden et par procenter, og når du konkurrerer på verdensmarkedet, så er det et par procenter, som er afgørende.”

 

 • [Brug Ikke] Jakob Weibrecht Og Pernille Til Sternula Launch Party

  Sternulas launch party

  Jakob Weibrecht sammen med Pernille Vildsted Nielsen fra Danish Export til Sternulas launch party.

  Billedet er taget den 3. januar 2023

 • [Brug Ikke] Sternulas Launch Party (2)

  Sternulas Launch Party

  AIS 2.0 satellitten bliver sendt i kredsløb omkring jorden.

  Billedet er taget den 3. januar 2023

 • [Brug Ikke] Sternula Launch Party

  Sternulas Launch Party

  CEO i Sternula, Lars Moltsen, bliver interviewet af TV2 Nyhederne.

  Billedet er taget den 3. januar 2023

Startskuddet var Pavilion of Denmark

Det var SMM Hamborg i september 2022, der blev startskuddet til, at Sternula meldte sig ind i Danish Export. Teamet havde valget om at tage afsted på egen hånd eller stå på messen som en del af Pavilion of Denmark.

”Det gjorde en kæmpe forskel, at vi kunne få hjælp til alt det praktiske med opstilling og nedtagning. Især nu hvor vi er en lille virksomhed med 14 ansatte”, forklarer Jakob Weibrecht.

”Og så er der selve sparringen. Du hører meget, når du står på en fællesstand. Jeg havde for eksempel en god snak med en anden dansk eksportvirksomhed, som har meget med Japan at høre. Du kommer til at reflektere over nogle ting og får input og viden, som gør, at du går opløftet og stærkere derfra, afslutter Jacob Weibrecht.”

 • ”Når jeg er nysgerrig, så flytter jeg mig hele tiden et par procenter, og når du konkurrerer på verdensmarkedet, så er det et par procenter, som er afgørende.”
  Jakob W Profilbillede Jakob Weibrecht, Senior Sales Manager, Sternula

Vores forretning står skarpere

Jakob Weibrecht har i høj grad også brugt medlemskabet til webinarer, kurser og efteruddannelse. Det seneste kursus var ”Interaktive salgspræsentationer i PowerPoint” med Mads Holm Iversen som underviser.

”Kurser som dette gør, at jeg hele tiden løfter mig lidt. Jeg bliver endnu mere skarp på, hvordan jeg formidler og præsenterer vores produkt over for kunder”, forklarer Jakob Weibrecht.

Jakob Weibrecht har også været på workshop i Hamborg for at blive endnu bedre klædt på til at være en værdiskabende partner for sine tyske kunder. Her fik han konkret feedback på sit salgshåndværk og salgsmateriale sammen med en grundlæggende viden om, hvordan du skaber tillid hos de tyske beslutningstagere.

”Jeg havde to dage i Hamborg, hvor jeg skulle præsentere mit pitch til gremium* og fik feedback fra underviseren Bjarne Brynk og andre virksomheder, der eksporterer til Tyskland. Det kræver en helt særlig kulturforståelse, hvis du vil ind på det tyske marked, så vores forretning står skarpere efter sådan en workshop,” slår Jakob Weibrecht fast.

* Et gremium er et beslutningsorgan med flere personer, der varetager virksomhedens interesse. Derfor kræver det ofte et særligt pitch, hvis du vil sælge til tyske virksomheder med gremium. Læs mere

 

Altid tid til sparring

Men hvordan holder du dig så opdateret om alle de muligheder, du har. For Jakob Weibrecht er den løbende dialog med Danish Export vigtig. Det kan være, når han vil sættes i kontakt med en anden medlemsvirksomhed, har spørgsmål, udfordringer eller ønsker til sit medlemskab.

”Danish Export satte mig for eksempel i kontakt med en anden medlemsvirksomhed, så jeg kunne høre om deres erfaringer med en bestemt messe, vi overvejede at tage på. Jeg har altid en følelse af, at Danish Export har tid til mig, tid til dialog og tid til at hjælpe mig videre med mit spørgsmål og min udfordring,” uddyber Jakob Weibrecht.

Kom et spadestik dybere

For Jakob Weibrecht er Medlemsbrief og andre nyhedsbreve i Danish Export desuden en vigtig kilde til viden og nyt. Han får en føling med, hvad der sker eksportmæssigt, og hvilke aktiviteter der er i foreningen.

”Danish Export tager temperaturen på eksport og kommer lige et spadestik dybere end andre. Det er noget helt andet end at læse en overskrift i Børsen. Så jeg holder mig altid opdateret og sørger for, at mine kolleger gør det samme. Nu har vi for eksempel lige fået en mail om messer i foråret, og vi overvejer at deltage i to af dem.”

”Med fare for at gentage mig selv, så vær nysgerrig og opsøg dine muligheder. Så vil du se, at der er meget at komme efter,” afslutter Jakob Weibrecht med et smil.

[Brug Ikke] Sternula Illustration Bredformat Hvid

Om Sternula

Sternula er Danmarks første kommercielle satellitoperatør. Sammen med Aalborg Universitet, GateHouse SatCom, Satlab, DMI, Space Inventor og Danmarks Innovationsfond står Sternula bag AIS 2.0 satellitten. Den første AIS 2.0 satellit blev sendt ud i rummet den 3. januar 2023.

Planen er, at satellitterne vil give bedre kommunikation på havet, så skibe kan kommunikere digitalt med andre skibe, havne og myndighederne. Satellitterne gør det blandt andet muligt, at du digitalt kan booke havnepladser, få tilladelser til at sejle specifikke steder, lave nødkald og få de nyeste vejrmeldinger.

Satellitten, der blev sendt i kredsløb omkring jorden i januar 2023, er den første af 60 satellitter, som Sternula har planer om at sende afsted frem mod år 2029.

 • Jette Miljøbillede

  Book et møde

  Book et uforpligtende møde, hvor vi kan snakke om, hvordan Danish Export kan ruste din virksomhed til international vækst.