I videoen kan du høre Ulrik Dahl, CEO i Danish Export Association og Jan Hylleberg, adm. direktør i Wind Denmark folde visionen for det nye partnerskab ud. 

Bliv klogere på det nye partnerskab mellem Danish Export Association og Wind Denmark

Nedenfor kan du læse nogle af de spørgsmål, som vi er blevet stillet indtil nu:

Hvad betyder det nye partnerskab for min virksomhed?

Det nye partnerskab betyder, at din virksomhed fra den 1. juli har et medlemskab i Wind Denmark og i Danish Export Association samt fuld adgang til eksportplatformen Danish Wind Export, når virksomheden betaler kontingent i Wind Denmark. Det betyder i praksis, at der er to medlemskaber og dermed også en bredere og mere dyb adgang til viden, events, markeder, rådgivning, netværk og meget mere. Det nye partnerskab binder med andre ord vindvirksomheder sammen med flere kompetencer, der kan understøtte det enkelte medlem og den danske vindeksport og -industri som helhed.

Skal jeg selv gøre noget aktivt?

Som medlem af Wind Denmark og Danish Export Association vil du blive kontaktet i den kommende tid alt afhængig af, om du i dag betaler kontingent i begge foreninger eller kun er medlem et af stederne. Er du medlem kun af Wind Denmark i dag, vil du fra den 1. juli automatisk blive meldt ind i Danish Export Association. Er du kun medlem af Danish Export Association skal du inden 1. juli udfylde en indmeldelsesblanket fra Wind Denmark, da kontingentbetalingen fremover går via Wind Denmark.  

Kan min virksomhed fortsat være medlem kun af Danish Export Association?

Ja. Din virksomhed har mulighed for at have et medlemskab udelukkende af Danish Export Association og få adgang til de netværk, aktiviteter mv., som foreningen driver, men. det nye partnerskab betyder, at netværket for vind i Danish Export Association bliver lukket. Dermed giver et medlemskab ikke længere adgang til eksportplatformen Danish Wind Export eller Wind Denmark’s tilbud rettet mod vindmølleindustrien, hvor nogle events og grupper udelukkende kan tilgås via medlemskab.

Se nederst på siden, hvem du kan kontakte for at høre mere om medlemskabet i Danish Export Association.

Kan min virksomhed fortsat være medlem kun af Wind Denmark?

Som medlem i Wind Denmark er din virksomhed fra 1. juli 2021 også medlem af Danish Export Association. Indmeldelsen sker automatisk den 1. juli 2021. Du har mulighed for aktivt at fravælge medlemskabet af Danish Export Association, men med et medlemskab alene i Wind Denmark er det ikke muligt at anvende de medlemstilbud, der er i Danish Export Association.

Såfremt din virksomhed aktivt fravælger et medlemskab af Danish Export Association ændrer det ikke din kontingentsats hos Wind Denmark.

Er du medlem af Wind Denmark og ønsker din virksomhed aktivt at fravælge et medlemskab af Danish Export Association, skal du kontakte Wind Denmark inden den 1. juli. Se kontaktoplysninger nederst.

Hvad betyder det nye partnerskab for min virksomhed, når vi deltager på aktiviteter i Danish Wind Export?

Når du betaler kontingent til Wind Denmark, og dermed er medlem hos Wind Denmark og Danish Export, har du også adgang til hele eksportplatformen Danish Wind Export. Dermed er der ingen ændringer i din virksomheds deltagelse. Vælger din virksomhed at melde sig ud, vil der være nogle ydelser, som det ikke er muligt at gøre brug af fremover.

Kan min virksomhed nøjes med at være medlem i Danish Wind Export?

Nej. Danish Wind Export er ikke en medlemsforening, men et medlemstilbud som du får fuld adgang til via det nye partnerskab.

Hvem er min virksomheds fremtidige primære kontaktperson?

På tværs af Danish Export Association og Wind Denmark er vi i kontakt med rigtig mange personer i medlemsvirksomhederne. Du skal fremadrettet tale med den samme kontaktperson som i dag i Wind Denmark og Danish Export Association, og er du i tvivl kan du starte med at kontakte Jakob eller Torben nedenfor.

Hvad koster det nye partnerskab?

Din virksomhed får helt konkret adgang til den samlede pakke ved at betale kontingent til Wind Denmark. Begge medlemskaber er en del af kontingentet, ligesom adgang til hele eksportplatformen Danish Wind Export* er en del af pakken. Din virksomhed betaler kun kontingent til Wind Denmark. Din kontingentbetaling hos Wind Denmark forbliver den samme efter partnerskabets indgåelse og fastsættes fortsat årligt på Wind Denmark’s generalforsamling i marts måned.

*deltagelse og brug af ydelser i regi af Danish Export Association, Wind Denmark og Danish Wind Export kan være forbundet med separate udgifter og er ikke indeholdt i betalingen af kontingentet i Wind Denmark.

Er der forskel i prisen?

Er din virksomhed medlem af Wind Denmark i dag, men ikke i Danish Export Association er der ingen ændring i kontingentet ud over en årlig prisregulering. Er din virksomhed medlem af både Danish Export Association og Wind Denmark i dag, vil du spare kontingentet til Danish Export Association. Er din virksomhed i dag kun medlem af Danish Export Association, vil dit kontingent fremover blive opkrævet af Wind Denmark. I den sammenhæng kan din virksomheds kontingent stige afhængig af din virksomheds størrelse, idet mængden af services, der fremadrettet vil være adgang til, også stiger mærkbart.

Hvad skal min virksomhed helt præcist betale for medlemskab fremover?

Partnerskabet træder i kraft den 1. juli 2021, og da adgangen til partnerskabet sker gennem betaling til Wind Denmark, vil du modtage en kontingentfaktura i 2022, der dækker begge medlemskaber. Det vil sige, at du fremover ikke får en faktura fra Danish Export Association.

Du kan læse mere om kontingentsatserne i Wind Denmark her, da de afhænger af din virksomheds omsætning inden for vind.

Bliver mit medlemskab af Wind Denmark billigere, hvis jeg ikke ønsker at være medlem af Danish Export Association?

Nej, prisen på medlemskabet ændrer sig ikke, såfremt du takker nej til et medlemskab af Danish Export Association.

Hvad sker der, hvis min virksomhed ikke vil være medlem af Wind Denmark?

Danish Export Association’s netværk for vind nedlægges med det nye partnerskab. Som vindvirksomhed kan din virksomhed vælge at have et medlemskab udelukkende i Danish Export Association, men herigennem er der ikke adgang til specialiserede events rettet mod vindindustrien eller til hele eksportplatformen Danish Wind Export.

Fuld adgang til Danish Wind Export går via kontingentbetaling til Wind Denmark.

Er et medlemskab i Danish Export Association inkluderet for alle medlemmer af Wind Denmark?

Muligheden for et medlemskab i Danish Export Association gælder for virksomhedsmedlemmer i Wind Denmark med eksportinteresser. Det gælder ikke for eksempelvis energiselskaber, developere og mølleejere og privatpersoner.

Hvad sker der i den kommende tid?

Medarbejdere i Wind Denmark og Danish Export Association vil løbende gennem 2021 kontakte egne og fælles medlemmer med henblik på at informere om det nye partnerskab og for at hjælpe med praktiske spørgsmål relateret til overgangen fra eksempelvis et medlemskab i Danish Export Association til det nye partnerskab der inkluderer to medlemskaber, hvor kontingentets betaling sker til Wind Denmark.

Hvordan behandles mine data?

Stamdata vedr. medlemskab deles mellem Wind Denmark, Danish Export Association samt Danish Wind Export på sikker vis og i overensstemmelse med gældende lovgivning (Persondataforordningens artikel 6, stk. 1 litra f). Vi deler data for at sikre, at din virksomhed har mulighed for at udnytte medlemskabet af begge foreninger samt eksportplatformen Danish Wind Export og for at sikre, at vi kan skabe en gnidningsfri og optimal betjening for alle medlemmer. Du har altid mulighed for at kontakte os, hvis du har spørgsmål til dine data eller hvis du ikke ønsker, at dine data skal deles.

Får jeg indflydelse i begge foreninger gennem det nye partnerskab?

Ja, i Danish Export Association har du som medlem adgang til samme indflydelse som alle andre fx på den årlige generalforsamling. I Wind Denmark afhænger din indflydelse som i dag af, hvilket medlemskab din virksomhed har.

Hvor kan jeg høre mere om det nye partnerskab og medlemskab generelt?

Du er velkommen til at kontakte Torben Pedersen fra Wind Denmark på tp@winddenmark.dk | 22516545 eller Jakob Jespersen fra Danish Export Association på jaj@danishexport.dk |21249966.

Hvad kan du deltage i?

Et medlemskab giver adgang til medlemsfordele hos DWEA

Her kan du møde medlemmer, potentielle kunder og nye markeder. Du kan deltage i aktiviteter, der matcher dig og udviklingen i branchen:

 • To netværksmøder om året med fokus på networking og eksportsalg i vindbranchen
 • Webinarer om eksportsalg og international B2B markedsføring
 • Mulighed for kurser, seminarer og uddannelse i alle verdenshjørner af eksport via vores Academy
 • Mulighed for at blive en del af vores kinesiske vindnetværk
 • Erfa-grupper om vindsegmentet på udvalgte markeder gennem DWEA
 • Nøglefærdige fællesstande på internationale fagmesser gennem DWEA
 • Fact finding-ture og delegationsbesøg på nær- og fjernmarkeder gennem DWEA

Kontakt

 • Farver Jakob Tilrettet Til Web 2019

  Jakob Jespersen

  Head of Energy +45 2124 9966 jaj@danishexport.dk
 • Jakob Jespersen

  Head of Energy

  Jakob har mange års praktisk erfaring med globalt eksportsalg og forretningsudvikling og kan sparre med dig, hvis du vil vækste eksporten. Du kan fx tage en brainstorm med Jakob om eksportstrategi, nye markedsmuligheder og alternative salgskanaler.

  Jakob har blandt andet 13 års erfaring som direktør for Logstor Oil & Gas, hvor han har solgt store olie- og gasprojekter til globale olieselskaber. Ud over det har Jakob startet eksport til nye markeder for en lang række danske industrivirksomheder gennem Eksporthuset, som var hans eget firma. Derfor kan du trygt bruge Jakob som sparringspartner, hvis du fx vil udvikle dit salg til nye eller eksisterende markeder.

  Læs mere om vores energy-netværk her.

  Farver Jakob Tilrettet Til Web 2019

Hvem er medlem?

Hos os bliver du del af et netværk med eksportsælgere, projektledere, salgschefer og ejere, der hver dag arbejder med spændende projekter inden for vind.

Virksomhederne leverer rådgivning, teknologi, komponenter, systemer, installation og vedligeholdelse til OEM’er, vindmølleproducenter og parkejere på de globale vindmarkeder.

Se en oversigt over medlemvirksomhederne her - og måske dine kommende sparringspartnere her.

Viden

Hent viden og erfaringer

Vi deler viden og erfaringer om eksportsalg, så du bliver endnu bedre til dit arbejde, og jeres virksomhed hurtigere kan vækste internationalt.

Tyskland Munchen Flod

Rasmus Bohsen kan hjælpe med viden om Tyskland og krav til farvandsafmærkning

Læs artikel
[Brug ikke] Billede Michael Holm K2 (1)

K2: Kommunikér troværdigt, skarpt og ydmygt med dine kunder

Læs artikel