Netværk: Samarbejde fører til eksportordrer

Medlemskabet i Danish Export har ført til konkrete eksportordrer for BEMA og Rotek. Det er Allan Holden og Ronny Bæk, der repræsenterer virksomhederne, og det er fx på netværksmøder, at radaren er indstillet på nye samarbejdsmuligheder.

”Ting sker stille og roligt via samtaler ved det bord, du bliver placeret ved. Jeg lytter efter, hvad de andre deltagere siger, og hvis det er relevant, byder jeg ind med, hvordan jeg kan gøre en forskel,” siger Allan Holden, Manager of Sales i Rotek.

Ordre til Kina

Den tilgang har givet pote for Allan Holden, der har startet samarbejde med en virksomhed, som han har mødt på netværksmøde i Danish Export – Fish Tech.

”Den anden virksomhed italesætter et behov ved netværksmødet, og jeg fortæller, hvordan vi kan hjælpe med at løse det. Det har ført til et løbende samarbejde, hvor vi supporterer og henviser til hinanden. Vi har blandt andet leveret en samlet løsning til en kunde i Kina,” fortæller Allan Holden.

 • ”Du kan sammenligne et netværk med at melde sig ind i et fitnesscenter. Hvis du ikke bruger maskinerne, så kommer du ikke i bedre form.”
  [Brug Ikke] Allan Holden, Rotek Allan Holden, Manager of Sales, Rotek Connect med Allan på LinkedIn

Nye pladser fører til Sydafrika

Ronny Bæk, der er Product Manager i BEMA, har også netværket sig til konkret eksportsalg. Et samarbejde har ført til projekter i blandt andet Sydafrika.

”Vi får nye pladser til netværksmødet, og det er her, jeg kommer i snak med den anden deltager. Han fortæller om sin problemstilling, og jeg tænker med det samme, at det kan jeg løse,” siger Ronny Bæk.

Samtalen ved netværksmødet har indtil videre ført til salg af fire komplette anlæg. Ifølge Ronny Bæk kan netværket bane vej til yderligere omsætning.

”Vi har forskellige kompetencer i netværket. Vi er kun komponentleverandør, men sammen går vi til markedet med en styrket position og et bedre tilbud til kunderne,” siger Ronny Bæk.

 • ”Vi har forskellige kompetencer i netværket. Vi er kun komponentleverandør, men sammen går vi til markedet med en styrket position og et bedre tilbud til kunderne.”
  [Brug Ikke] Ronny Bæk, BEMA Ronny Bæk, Product Manager, BEMA
Holder dig ajour med branchen

Muligheden for salg er dog ikke den eneste grund til, at du skal komme til netværksmøde.

”Det er meget værdiskabende for os at vide, hvilke andre aktører der er i vores branche. Det kendskab får vi i netværket og til netværksmøderne. Samtidig giver det inspiration til at afsøge nye muligheder når vi taler med andre ligesindede virksomheder. Det udvikler os og BEMA,” sige Ronny Bæk.

 • Henrik Mørkholdt - netværksmøde, oplæg

  Netværket er en ramme

  Netværksmødet er blot en ramme eller et fora, som giver dig de bedste muligheder for at komme i snak med nye mennesker. Du står selv for det hårde arbejde. Du skal være åben, modtagelig og selv bidrage med din viden.

  Kilde: Allan Holden, Manager of Sales, Rotek

Du skal deltage

Fælles for Allan Holden og Ronny Bæk er, at de bruger netværksmøderne aktivt for at udvide deres netværk. Men vil du have et konkret udbytte, er det vigtigt, at du deltager i møderne.

”Når vi lærer hinanden at kende, får vi også viden om hinandens produkter og udfordringer. Det er afgørende for, at vi kan hjælpe hinanden,” siger Ronny Bæk

Og hvis du bokser med en udfordring, skal du være åben omkring det.

”Måske er der en i netværket, som kan hjælpe, fordi han selv har løst noget lignende. Det er blandt andet derfor, at vi kan se så stor nytte af netværk,” afslutter Ronny Bæk.

Hvad er netværk og networking?

Syv gode råd til at styrke dit netværk

 1. Sæt et mål om at hilse på mindst tre, du ikke kender i forvejen, når du er til et arrangement
 2. Bryd isen med spørgsmål
 3. Vær ikke bange for at gå videre til en ny person efter fem minutter
 4. Vær en connector, og skab forbindelser mellem dine kontakter og på tværs af brancher
 5. Positionér dig som en relevant stemme i branchen ved at henvende dig til arrangører og journalister med faglige input
 6. Del faglig viden og nyheder via opslag eller blogindlæg på LinkedIn
 7. Connect med nye forbindelser på LinkedIn forud for et arrangement
 • Networking | Succeshistorier fra det virkelige liv | nøglekunder

  Succes med netværk: Cases og gode historier fra virkeligheden

  Læs hvordan danske eksportvirksomheder har haft succes med at bruge deres netværk til etablering af nye markeder, samarbejder og hvordan, de bærer sig ad rundt omkring i verden.