From medical waste to furniture: Danish recycling in France - (Guest: Novo Nordisk France)

From medical waste to furniture: Danish recycling in France - (Guest: Novo Nordisk France)

I denne podcast fortæller General Manager, Étienne Tichit, fra Novo Nordisk France, hvorfor Novo har taget den store genanvendelsesopgave på sig, og hvordan de er kommet gennem den krævende proces.
Franske diabetespatienter bruger hvert år 25 millioner injektionspenne med insulin. Det bliver til ganske meget plastaffald, der hidtil er blevet afbrændt. Men det har Novo Nordisk, France, som forsyner markedet med insulin, besluttet at gøre op med.
 Med projektet Returpen™ vil Novo indsamle de brugte injektionspenne og genanvende dem til alt fra plasticstole og lamper til nye injektionspenne. Da der ikke er et etableret genanvendelsessystem til medicinsk udstyr i Frankrig, har det krævet samarbejde med myndigheder, lovændringer og masser af administrative og logistiske udfordringer at få et system stablet på benene, men nu er Novo klar til at udrulle Returpen™ som pilotprojekt i fire franske regioner, og senere skal det skaleres til et nationalt program.

Novo Nordisk France modtog i 2022 HRH Crown Prince Frederik International Business Awards i kategorien Business Excellence for deres inspirerende og målrettede bæredygtige indsats.

Få mere viden og se kommende aktiviteter i Danish Export på https://www.danishexport.dk/aktiviteter 

Vært: Mette Kristensen Gæst: Étienne TichitProduceret af: Danish Export Association