Export Talk #2: Hvordan kan EU understøtte dansk eksport?

Eksportvirksomheder bliver forventeligt forsinket ramt af Covid-19. Hør medlem af Europa-Parlamentet Pernille Weiss fortælle om, hvordan EU kan være en del af løsningen for eksportvirksomheder.

Export Talk #2 blev afholdt d. 15-06-2020

EU kan være med til at holde hånden under eksportvirksomheder under Covid-19 pandemien. Men det kræver, at virksomhederne benytter sig af mulighederne. Danske virksomheder betaler årligt omkring 300 millioner kroner i unødig told. Det på trods af, at Danmark allerede nu har frihandelsaftaler med 69 lande, som de kan benytte sig af for at nedbringe eller helt fjerne tolden på deres varer. 

Vi tager en snak med Pernille Weiss, der sidder i Europa-Parlamantet, om vores dårlige udnyttelse af frihandelsaftaler, EU hjælpepakker og grøn omstilling.

Export Talk #2: Hvordan kan EU understøtte dansk eksport? Pernille Weiss
Pernille Weiss EU

Mød Pernille Weiss

Pernille Weiss er medlem af Det Konservative Folkeparti og har været medlem af Europa-Parlamentet siden 2019. 

Derudover er hun bestyrelsesmedlem af den europæiske organisation for små og mellemstore virksomheder ”SME-Europe”, der er et initiativ under EPP-gruppen i Europa-Parlamentet.

Du får indblik i:
 • Frihandelsaftaler:
  • Hvordan bliver vi bedre til at benytte os af frihandelsaftalerne og undgår at betale unødig told?
 • EU hjælpepakker:
  • Hvad består de af?
  • Hvordan kan de være en del af løsningen for danske eksportvirksomheder under Covid-19?
 • Grøn omstilling:
  • Hvordan hjælpepakkerne kan målrettes den grønne omstilling i Europa og give Danmark en konkurrencemæssig færdige med vores mange i forvejen implementerede løsninger
Export Talks

Export Talks - live, on-demand og som podcast

Se med, når vi inviterer en spændende gæst fra eksportens verden ind til 30 minutters snak om et topaktuelt emne for danske eksportvirksomheder.

Blev inspireret af vores andre Export Talks.