Velkommen til et efterår med fuld fart over eksportfeltet

August har meldt sin ankomst og i Danish Export er vi igen oppe i fulde omdrejninger efter sommerferien. Der venter et travlt efterår med messer, markedsbesøg, kurser og netværksmøder, og vi ser frem til at mødes med jer både inden for og uden for Danmarks grænser.

Det er nok gået de færrestes næse forbi, at Danmark lige nu er en del af et diplomatisk stormvejr som følge af koranafbrændingerne foran ambassaderne i København. Vi er glade for at se, at vores udenrigsminister tager situationen alvorligt, har fordømt handlingerne og arbejder aktivt diplomatisk for at sikre Danmarks omdømme og passe på vores eksport. 

Anette I Miljø
Anette Galskjøt, CEO i Danish Export

Vi er optagede af, at vores medlemmer og resten af eksportdanmark ikke skal rammes for hårdt af situationen. Samtidig ved vi, at vores eksportvirksomheder er agile og vi har før set, hvordan I formår og forstår at tilpasse jer, når kriser rammer.

Det går godt med dansk eksport, men vi kan altid som stat og som samfund gøre det bedre og skabe bedre rammer for eksporten. Vi arbejder kontinuerligt for at påvirke hvor vi kan, for at skabe endnu bedre vilkår for at drive eksportvirksomhed i Danmark. Aktuelt ser vi frem mod en finanslov, hvor man kan være bekymret for eksportfremmemidlerne. Det er et vigtigt indsatsområde for os at bevare et godt og solidt eksportfremmesystem, som giver jer de bedste muligheder for at få støtte til jeres eksport.

Vi er også i en situation, hvor hele Europa mangler arbejdskraft. Det gælder også danske virksomheder. Vi er optaget af, at det skal være lettere og mere smidigt at få kvalificeret udenlandsk arbejdskraft til Danmark og samtidig fastholde de dygtige medarbejdere.

Artiklen fortsætter under billedet.

Både i den offentlige debat og gennem lobbyarbejde, relationer og samarbejde med andre af erhvervslivets aktører, vil vi fortsætte med at sætte eksportrelevante emner på dagsordenen. Vi vil være jeres talerør i den offentlige debat, og vi vil altid gerne høre, når I støder ind i udfordringer – eller når I oplever, at systemet virker.

Endelig vil jeg ønske jer en god og travl messesæson, hvor der forhåbentlig bliver skabt masse af nye relationer og varme leads.

Vi glæder os til at hjælpe jer endnu længere ud på eksportmarkederne.