Nyt strategisk samarbejde skal fremme eksporten af dansk vandteknologi

Danish Export Association og Trade Council har indgået et nyt partnerskab, der med skræddersyede programmer skal løfte danske SMV’ers eksport. I første omgang til offentlige vandforsyninger og senere til en række andre sektorer.

Eksport skal i langt højere grad drives af grundigt forarbejde og strategiske beslutninger og langt mindre af tilfældigheder.

Det er tanken bag et nyt strategisk samarbejde mellem Danish Export Academy, Danish Export Association og Trade Council, der skal klæde de danske små og mellemstore virksomheder på til at tage de rette strategiske beslutninger og dermed få langsigtet eksportsucces på et givent marked.

I første omgang tilbyder organisationerne i samarbejde et skræddersyet program målrettet SMV’er, der specialiserer sig i løsninger til den offentlige vandsektor, men på længere sigt vil samarbejdet også omfatte andre sektorer inden for den grønne agenda, som for eksempel fjernvarme, vind og energieffektivitet i industrien.

”Vi oplever, at mange SMV’er mangler erfaring, når de går ind på et nyt marked, og dermed bliver eksportindsatsen for tilfældig med risiko for at mislykkes. Med det her samarbejde kombinerer vi vores kompetencer på bedste vis. Danish Export Academy har store styrker inden for at lave forløb og kurser for virksomhederne, og vi i Trade Council er rigtig gode, når det skal være markedsnært med den viden og det netværk, der skal til for at få virksomhederne godt i gang,” siger Danmarks generalkonsul i Hamborg, Jakob Andersen.

Programmet kommer blandt andet til at omfatte en række workshops med erfarne og dedikerede undervisere, unik markeds- og kundeindsigt fra Trade Councils sektorrådgivere samt markedsbesøg med direkte kundefeedback.

”Vi har i forvejen et godt og tæt samarbejde med Trade Council om vores mange eksportfremstød til hele verden, men med dette mere formaliserede arbejde og tilbuddet om et specialiseret program for SMV’er, er min forventning, at vi kan løfte mange flere danske eksportører og hjælpe dem til at få fodfæste på nye markeder eller udvide deres eksportaktiviteter på eksisterende markeder,” siger Anette Galskjøt, CEO i Danish Export Association.

Det første program, som altså henvender sig til SMV’er, der har speciale i løsninger til den offentlige vandsektor, begynder 17.-18. september 2024.