Nyt akademi skal løfte dansk eksport gennem uddannelse og digitale værktøjer

Danish Export Association tager nu et nyt skridt for at styrke dansk eksport. Foreningen etablerer Danmarks første og eneste eksportakademi: Danish Export Academy, der skal understøtte danske eksportvirksomheder og sikre endnu mere eksport. Projektet støttes af Industriens Fond, A.P. Møller Fonden samt Poul Due Jensens Fond.

Kun seks procent af de danske virksomheder eksporterer, og både blandt dem, der allerede eksporterer, og dem, der endnu ikke er kommet i gang, er der et enormt potentiale for at øge den danske eksport og dermed øge velstanden og velfærden i Danmark.

Men succesfuld eksport kræver blandt andet medarbejdere med de rette kompetencer. Derfor etablerer Danish Export Association nu Danish Export Academy, som udbyder kurser og efteruddannelser, der skal udvikle medarbejdernes kompetencer på alle niveauer i danske eksportvirksomheder og hjælpe med at digitalisere eksportdanmark.

”Danmark har manglet et nationalt videns- og uddannelsescenter for eksport og internationalisering. Det får vi nu, og det er en stor gevinst for danske virksomheder og for dansk eksport i det hele taget. Med Danish Export Academy får vi endnu bedre forudsætninger for at styrke de danske eksportvirksomheder og deres position på verdensmarkederne,” siger Anette Galskjøt, CEO i Danish Export Association.

Der findes ikke et lignende akademi i Danmark, og ambitionen er at gøre Danish Export Academy til Danmarks nye hub for eksportviden og digitale muligheder, der skal løfte eksporten.

Projektet er støttet af Industriens Fond med 14,5 millioner kroner, som primært skal gå til at udvikle kursustilbud samt til at etablere et storstilet digitalt setup med AV-faciliteter samt moderne teknologier, som kan hjælpe de danske eksportører med at skabe, opbygge og fastholde kunderelationer verden over, uden at skulle tage flyet hver gang.

”Mange danske virksomheder er dygtige til at eksportere. Men endnu flere skal blive endnu bedre. Virksomhedernes internationale profil skal styrkes, og de skal blive bedre til at opsøge kunder og samarbejdspartnere globalt. Det kræver globalt mindset og stærke kompetencer inden for digitalt eksportsalg – og begge dele vil vi gerne være med til at fremelske,” siger Thomas Hofman-Bang, administrerende direktør i Industriens Fond.

Selve byggeriet støttes af A.P. Møller Fonden, som med ambitionen om at løfte eksporten for ”Det Blå Danmark” donerer 5 millioner kroner. Endelig støtter Poul Due Jensens Fond byggeriet med 2 millioner kroner.

”Eksport er vigtigt for Danmark og dansk økonomi, og vi mener, at det er vigtigt at støtte op om ambitionen om at løfte dansk eksport gennem professionalisering af virksomhederne. Vi ser frem til at Danish Export Academy står klar med kursustilbud og teknologiske muligheder for de danske eksportører,” siger Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør i Poul Due Jensens Fond.

Tilbud til alle niveauer i virksomheden

Danish Export Academy skal opføres i forbindelse med Eksportens Hus i Silkeborg. Bygningen ventes at stå klar i efteråret 2024, og umiddelbart derefter kan virksomhederne deltage i det brede kursusudbud, ligesom virksomheder og andre organisationer kan benytte husets digitale faciliteter, for eksempel VR-område og 3D-showroom, webinarstudie, greenscreen og konferencelokale med mulighed for online streaming.

Efteruddannelserne i Danish Export Academy henvender sig til hele organisationen på tværs af funktioner, så der er noget for alle, lige fra topledelsen, eksport- og salgschefer til key account managers, country managers, sales supporters med flere i danske eksportvirksomheder.

Kursustilbuddene kan eksempelvis omfatte partnersøgning, internationale relationer, bestyrelsesarbejde i en eksportvirksomhed, produktdifferentiering, tilpasning til markeder og meget mere. Det er muligt at deltage fysisk på kurserne i Silkeborg, opleve husets faciliteter og møde andre dygtige eksportører. Alternativt er det muligt at deltage i mange online kursustilbud, og dermed bliver kurserne mere tilgængelige for eksportfolk, som typisk har høj rejseaktivitet, ligesom ansatte i virksomhedernes udenlandske afdelinger kan deltage på afstand.

Allerede i løbet af 2024 stiler teamet bag Danish Export Academy mod at afholde de første aktiviteter. I 2027 er ambitionen at lave op imod 250 aktiviteter og have op imod 2500 fysiske samt 5000 online kursister gennem Danish Export Academy.

Vil du vide mere om Danish Export Academy, kan du finde meget mere information her.

Danish Export Academy. Visualisering Udefra

Fakta

  • Seks procent af de danske virksomheder har i dag eksport.
  • Danske virksomheder eksporterer hvert år varer for 700 milliarder kroner og tjenester for yderligere 500 milliarder.
  • I dag står én procent af de danske eksportvirksomheder, svarende til 100 virksomheder, for 50 procent af den samlede eksport.
  • Med en mere strategisk tilgang til eksport, kan både etablerede og nye eksportører løftes markant