Kinesisk nytårsevent samlede medlemmer på tværs af netværk

23 virksomheder og mere end 40 deltagere mødtes på tværs af Danish Exports tre kinesiske netværk til netværksmøde i anledning af det kinesiske nytår.

Det føles allerede som om det nye år har været i gang længe. Men det kinesiske nytår er kun akkurat blevet fejret. 10. februar indledte kineserne de 16 dages festligheder, der markerer overgangen til Dragens År.


Forud for nytåret inviterede Danish Export Association medlemmer af de tre kinesiske netværk Marine & Offshore China, Wind China og Water China til fælles nytårsnetværksmøde. Det fandt sted 23. januar hos Danfoss China, Haiyan, og mere end 40 deltagere fra 23 forskellige virksomheder deltog i mødet.


Clarksons Research delte deres seneste analyse om den kinesiske skibsbygning og grøn teknologi samt det kinesiske marked for havvind. Deltagerne var imponerede over Danfoss' store succes og fortsatte ekspansion.

Det 47.000 kvm store moderne logistikcenter hos Wurth Industry i Haiyan er endnu et godt bevis og engagement for virksomhedens langsigtede strategi i Kina.

Kina har oplevet en gradvis økonomisk afmatning, som begyndte før pandemien, men landet vil fortsætte med at vokse mere bæredygtigt i de kommende år. De danske virksomheder vil fortsat spille en vigtig rolle i den bæredygtige vækst i de kulstofintensive industrier, sektorer med høj værditilvækst og vedvarende energi, samtidig med at de søger at udvide og få adgang til nye markeder.
Ifølge den kinesiske astrologi er dragen et symbol på styrke, held og velstand, og dermed tegner 2024 og Dragens År lyst for de danske udsigter i den kinesiske samhandel.