Mød Henrik Helsinghof – dit nye bestyrelsesmedlem

På årets generalforsamling 24. maj blev Henrik Helsinghof, CEO i Bramidan, valgt som nyt bestyrelsesmedlem i Danish Export Association.

Udgivet 7. juni 2023

Tre opfattes i mange sammenhænge et magisk tal. Og nu er der drysset lidt talmagi ned over Danish Export Association efter årets generalforsamling, hvor vi fik fuldendt et trekløver bestående af Henrik, Henrik og Henrik med nyvalget af Bramidans CEO, Henrik Helsinghof, til foreningens bestyrelse. Dermed deler næsten halvdelen af den syv mand/kvinder store bestyrelse altså fornavn.

Dykker vi ned under det pudsige navnesammenfald, finder vi en mand, der trods sine blot 38 år, har en imponerende eksporterfaring at trække på i bestyrelsesarbejdet.

Henrik Helsinghof er uddannet Cand.Merc fra SDU med speciale i forretningsudvikling i 2008 og har bygget oven på med en Executive MBA fra Henley Business School i 2015.

[Brug Ikke] Henrik Helsinghof
Henrik Helsinghof er CEO i Bramidan og nyt bestyrelsesmedlem i Danish Export.

CV’et afslører en karriere, der tæller 15 år hos VIKING Life-Saving Equipment. Her har Henrik Helsinghof haft roller inden for det kommercielle, service og forretningsudvikling, ligesom han har været udstationeret i Singapore for virksomheden.

Siden blev det til en direktørstilling hos Landmeco, der leverer udstyr til fjerkræproduktion, inden Henrik i november 2021 blev ansat som CEO hos Bramidan, som producerer ballepressere til pap, papir, plastfolie og anden emballage.

Hos Bramidan er omkring 80 procent af salget eksport, og derfor er eksport højt på agendaen i virksomheden og hos Henrik Helsinghof.

”Jeg er personligt meget interesseret i eksportdisciplinen, og som virksomhed har vi fået rigtig meget ud af medlemskabet af Danish Export. At etablere sig og dyrke eksportmarkeder er en vanskelig øvelse. Ingen lande og kulturer er ens, og jeg synes noget af det vigtigste Danish Export Association bidrager med, er netværk og kompetencer til den øvelse. Derfor vil jeg også gerne give noget tilbage til foreningen gennem bestyrelsesarbejdet”, siger Henrik Helsinghof.

Med sine efterhånden mange år i internationale virksomheder, har Henrik opbygget en stor indsigt i de mange aspekter af at eksportere. Han vil bruge den baggrund som afsæt for at styrke Danish Export endnu mere gennem sit arbejde i bestyrelsen.

”Min stemme dækker langt hen ad vejen den klassiske SMV med rødder i produktionen. Vi har indsatser på både markedsbearbejdning globalt og professionalisering af vores operationelle koncept, hvilket stiller store krav til kompetencer, ressourcer og netværk. Jeg vil gerne bidrage til, at det bliver en endnu stærkere faktor for Danish Export, så vi kan støtte medlemmerne i det der giver værdi for dem. Især uddannelsesdelen synes jeg er vanvittigt spændende og åbner op for en indsats der virkelig kan komme medlemmerne og dansk eksport til gavn. Der mener jeg at kunne bidrage med min erfaring”, siger Henrik Helsinghof.

Henrik Helsinghof erstatter Kim Boyter fra Pressalit, som efter flere års tro tjeneste i bestyrelsen, har valgt at takke af.


Bestyrelsen i Danish Export Association består nu af:

Henrik Mørkholt Sørensen, DESMI Pumping Technology A/S (formand)
Henrik Uhd Christensen, Viking Life-Saving Equipment (næstformand)
Hanne Christensen, FORCE Technology
Henrik Helsinghof, Bramidan
Louise Andreasen, Eltronic Fueltech
Nina Dencker Nielsen, Rockwool Nordics
Kaj Nees S. Stjernholm, Stjernholm A/S