Fuld fart fra start for den nye direktør

Danish Exports nye direktør Anette Galskjøt kommer med en solid international erfaring, der skal være med til at drive foreningen videre mod at blive Danmarks mest værdiskabende organisation for eksportvirksomheder.

Udgivet d. 15/09-2022

Direktørskifter er ikke noget der sker hverken hver eller hver anden dag i Danish Export. Derfor blev 1. september 2022 også lidt af en historisk dag i foreningen, da Anette Galskjøt satte sig til rette som ny direktør og dermed kunne efterfølge et par herrer, som har siddet henholdsvis 35 og næsten 20 år i spidsen for foreningen.

Eller faktisk er det nok lidt af en tilsnigelse at sige, at hun satte sig til rette, for de første uger som direktør har ikke budt på mange lejligheder til at sidde stille på kontoret. Udover at begynde at sætte sig ind i de mange opgaver, der følger med den nye rolle, har Anette som noget af det første deltaget på SMM i Hamborg, hvor hun fik lejlighed til at møde nogle af de mere end 80 virksomheder, som var rejst af sted på messens danske fællesstand. Anette besøgte også IWAs store verdenskongres i København, hvor flere end 100 danske virksomheder inden for vandbranchen deltog.

”At træde ind i ”Pavilion of Denmark” på SMM var en kæmpe oplevelse. Jeg var så imponeret af, hvad det setup kan og det var dejligt at møde så mange medlemmer på én gang og mærke deres tilfredshed og glæde over at være i gang igen. Ligeledes var det fantastisk at se, hvordan Danmark i den grad kan gøre sig gældende på vandområdet. Vi har som lille land formået at tiltrække IWA kongressen til Danmark i partnerskab med alle de danske vandaktører. Det var rigtig godt at opleve,” siger Anette Galskjøt.

Anette Open Graph

International erfaring i bagagen

Eksport og internationale forhold er langt fra fremmed for Danish Exports nye direktør. Anette Galskjøt har en baggrund i Udenrigsministeriet, hvor hun senest har været global sektorleder for Trade Councils sundhedsteam og tidligere har været udstationeret som generalkonsul i Istanbul og handelsattaché i Dhaka i Bangladesh.

Derudover har Anette, som oprindelig er uddannet jurist, haft ledende stillinger i en række private virksomheder, ligesom hendes CV tæller rollen som CEO i den medlemsbaserede interesseorganisation International Federation for Housing and Planning, som arbejder med bæredygtighed i byer.

”Jeg glæder mig meget til at fortsætte arbejdet med at fremme dansk eksport i regi af Danish Export og skabe endnu mere værdi for vores 700 medlemmer,” lyder det fra den nytiltrådte direktør.

Vi skal - fortsat - være Danmarks bedste

Med en nyligt vedtaget strategi, der er i fuld gang med at blive implementeret i foreningen, og som løber frem til 2025, er der ikke lagt op til, at den nye direktør skal foretage revolutioner fra dag et. Men hun ser alligevel frem til at kunne sætte sit eget præg på tingene og være med til at drive Danish Export videre i en bæredygtig retning og fortsætte den gode udvikling mod at blive hele Danmarks eksportforening.

”Jeg glæder mig til at sætte både mit danske og internationale netværk i spil, for at realisere vores vision om, at vi skal være Danmarks mest værdiskabende organisation for eksportvirksomheder og være 'Mere for Flere'. Og så skal vi blive endnu bedre til at vise, at Danmark går forrest i den grønne omstilling og kan levere bæredygtige løsninger inden for en række vigtige sektorer, heriblandt vand, vind, sundhed, marine og fødevarer.”