Du bør være jublende glad, når dine medarbejdere vil på kursus

De virksomheder, som bruger ressourcer på kompetenceudvikling, klarer sig bedst internationalt. Det viser forskning fra Morgendagens Salg. Eksportsalg kræver nemlig både entreprenørskab, fleksibilitet og omstillingsevne, og netop det bliver din virksomhed rustet til, når medarbejderne er fagligt godt klædt på.

Udgivet 11. april 2023

Forskningen viser også, at den største barriere for internationalt salg er mangel på bevidste beslutninger. Derfor kræver eksport de rigtige medarbejdere med den rette motivation, ambition og værktøjskasse.

Vil din kollega for eksempel gerne blive dygtigere til at holde professionelle onlinemøder for jeres forhandlere eller kunder? Eller har du selv overvejet at søge ny inspiration til, hvordan du leder medarbejderne i ind- og udland? Så er investeringen i din, hans eller hendes viden godt for forretningen.

Det kræver omstilling

For verden er uforudsigelig. Det du lærte for tre år siden er ikke nødvendigvis det, som vil bringe dig i mål med virksomhedens næste eksporteventyr.

Bæredygtighed, digitalisering og geopolitiske ændringer kan rykke voldsomt på de globale puslespilsbrikker, og er du og dine medarbejdere ikke gearet til nye krav fra kunder og lovgivning, kan hele din virksomhed komme under stort pres.

Sebastian Portræt I Miljø

Verden er under hastig forandring

Bæredygtighed for eksempel. Inden længe skal I kunne dokumentere alt. Og hvordan kommunikerer I egentlig om alt det gode, I gør?

Eller overvej, hvordan virtuel kommunikation, digitale muligheder for produktfremvisning, sociale medier og kunstig intelligens allerede er i fuld gang med at ændre din og min hverdag helt grundlæggende.

Og hvad nu hvis Kina angriber Taiwan? Eller USA pålægger Kina hårde sanktioner og kræver det samme af EU? Måske flytter USA sit fokus væk fra Europa, når amerikanerne får en ny præsident i 2024? Hvad betyder det for din virksomhed?

…og det går stærkt

Du tænker måske, at det lyder som skrækscenarier. Lad os håbe, at jeg har kigget i den forkerte krystalkugle. Men efter min overbevisning er det meste af ovenstående allerede undervejs og tættere på end de fleste regner med.

Uddan dig til nye muligheder

Den gode nyhed er, at udfordringer altid kommer med muligheder. For at finde svarene på, hvordan din virksomhed også i fremtiden er foran i forhold til udviklingen af nye forretningskoncepter, løsninger og produkter, skal I gøre brug af jeres knappeste ressource: Tid. I bliver nødt til at opgradere jeres kompetencer, afprøve nye værktøjer, blive udfordret af og sparre med andre succesfulde erhvervsfolk.

Og det er netop derfor, vi nu lancerer Danish Export Academy. Som non-profit organisation er vores ypperste mål at tilbyde dig de optimale rammer for at udfolde jeres internationale potentiale. Projektet er hermed officielt i gang, bygningen er tegnet, logoet er designet og vi arbejder hårdt på alt det bag kulisserne, som skal være på plads for at vi kan åbne hele Danmarks Eksportakademi i løbet af 2024. Det bliver et nationalt videns- og uddannelsescenter for eksport og internationalisering, og det er lavet til dig.

Vi glæder os til, at du tager det i brug – velkommen til Danish Export Academy.

Danish Export Academy. Visualisering Udefra

Danish Export Academy

Dit nye fysiske og digitale læringsrum. Når dørene slår op i efteråret 2024, får du adgang til de kurser og digitale værktøjer, som du skal bruge til at styrke din eksport.

Danish Export Academy bliver Danmarks første og eneste kursuscenter, som udelukkende fokuserer på eksport. Det betyder, at du får undervisning af høj kvalitet af Danmarks førende eksperter inden for eksport.