Danmark bliver medvært for stor kinesisk marinemesse

Som den første nation nogensinde bliver Danmark medvært for Marintec China. Det er en stor anerkendelse af de danske styrker og Danmarks position som en vigtig søfartsnation og leverandør til den globale marineindustri.

Når Marintec China åbner dørene i Shanghai New International Exhibition Center fra 5. til 8. december, bliver det med 47 virksomheder på den danske fællesstand Pavilion of Denmark. Og samtidig bliver det med Danmark i en helt særlig rolle som medvært af den vigtige internationale marinemesse.

Mie - two columns - 460X600
Mie Jakobsen, Head of Marine, Danish Export Association

Det er første gang nogensinde, at en anden nation er medvært på den kinesiske messe, og det er et udtryk for, at Danmark er en vigtig og anerkendt spiller i den globale søfartsindustri, og at danske virksomheder har et godt renommé og en stærk position på de asiatiske markeder.

”Jeg er glad og stolt over at vi i Danmark er så anerkendte for den rolle, vi spiller i den globale marineindustri, og at vi derfor er blevet medvært for Marintec China. Vi ser altid frem til at deltage på messen sammen med virksomhederne. I år bliver det endnu mere specielt, fordi Danmark i kraft af medværtskabet er endnu mere i fokus på messen,” siger Mie Jakobsen, Head of Marine i Danish Export Association, som gennem Pavilion of Denmark brander de danske virksomheder og styrker samt faciliterer nye partnerskaber mellem danske virksomheder og internationale stakeholders.

På Pavilion of Denmark kommer de 47 virksomheder med en lang række produkter og løsninger, som dækker en stor del af værdikæden inden for det maritime. De danske virksomheder udmærker sig ved at tilbyde løsninger, som skubber til den bæredygtige omstilling af den globale søfartsindustri, ved blandt andet at reducere udledning og energiforbrug.

Fra politisk side er der også glæde over værtsrollen og ikke mindst de danske styrker og den gode handelsrelation mellem Danmark og Kina, som nu har ført til at Danmark bliver medvært af Marintec China.

"Danmark er en stolt søfartsnation, og vores virksomheder er på forkant med nye og grønne teknologier. Danske maritime virksomheder har en stærk tilstedeværelse i Asien, hvor de spiller en rolle i den nødvendige grønne omstilling af sektoren. Vi ser frem til at fremvise vores teknologier og løsninger og fremme det internationale samarbejde mod en klimaneutral skibsfartsindustri," siger erhvervsminister Morten Bødskov.

Det forventes, at Marintec China 2023 vil tiltrække mere end 70.000 besøgende fra 100 lande. Der er mere end 2000 udstillende virksomheder på messen.