CNR CONSULTING / Eksport-USA.dk - Kom godt fra start i USA

CNR Consulting hjælper danske virksomheder, der gerne vil realisere deres eksportpotentiale på det amerikanske marked.

USA er Danmarks største eksportmarked, men er ikke et marked for hvem som helst.

Mange virksomheder henvender sig til mig med opfattelsen af, at det rigtige sted at starte etableringsprocessen er hos en advokat. Og det er også virkelig vigtigt at have et samarbejde med en dygtig jurist, der har indgående kendskab til virksomhedsetablering. Det kan ikke understreges nok.

MEN det er IKKE hos advokaten, at processen starter. Du har brug for at træffe en række kommercielle beslutninger, der understøtter din virksomheds strategiske retning for det amerikanske marked. Og det kan din advokat ikke hjælpe dig med, men det kan jeg som din "trusted advisor”.

Workshop om etablering i USA 

Vil du gerne etablere dig i USA, men er i tvivl om, hvordan du bedst kommer fra start? 

Book en workshop, hvor jeg faciliterer dagens program og guider dig og dine kollegaer sikkert gennem forskellige processer, så vi sammen får sat hjørnepælene i dit amerikanske eksporteventyr. 

Som medlem af Danish Export får du særlig medlemspris: 13.500 DKK ex moms (Normalpris: 15.000 DKK ex moms)

Læs mere og book workshoppen her 

NCR 3

Stå stærkt på det amerikanske marked

Afstanden mellem kunde og producent er blevet markant kortere og indkøbernes lyst til at være i dialog med ”the middleman” er drastisk dalende. Så derfor har du brug for at gå et spadestik dybere på det amerikanske marked, hvis du vil lykkes. 

Mange virksomheder oplever, 

  • at interessen daler fra potentielle og nuværende kunder, når du fortæller, at du ikke har varer på lager i USA og at de selv skal stå for importen. 
  • at kunderne efterspørger en faktura udstedt fra et amerikansk selskab.
  • at forhandleren (importør, distributør, partner, maufactureres representative etc.) ikke leverer de aftalte resultater. 
  • at du er nødt til, at sende en medarbejder til USA. 
  • at du er nødt til at etablere dig i USA, hvis du vil lykkes. 

Processen – etablering af amerikansk datterselskab

Du har brug for et solidt fundament, hvor du får overblik over din nye organisation fx ift. funktioner, struktur, lokation, personale og logistik, inden selve etableringen af virksomheden (med assistance fra en dygtig advokat). Og så kommer vi til selve opstartsfasen, hvor de sidste ting omkring bank, revision og forsikring skal på plads. Derudover skal du sikre dit back-office, have styr på kunder og etablere et netværk, så du får den bedst mulige start på det amerikanske marked.

Du er kommet i et meget mere manuelt system end i Danmark. Derfor skal du have styr på alle de her ting. I Danmark har vi virk.dk – i USA foregår alt via ansøgningsprocesser til de enkelte respektive instanser og myndigheder.

Jeg er din forbindelsesofficer – din liasion og one-stop-shop – til at finde præcis de service providers du har behov for ifbm. etablering og driftsklargøring af dit selskab i USA.  Mange af dem har jeg arbejdet sammen med gennem de sidste +15 år – jeg er connnected og kan hjælpe dig videre.

I USA er der altid en service provider, der står klar til at hjælpe dig videre. Nogle skal du naturligvis have med på din rejse (fx advokaten). Jeg hjælper dig med at finde de rigtige, som du skal arbejde sammen med.

Bliv klar til produktion i USA

For at få del af de store økonomiske stimulus pakker fra den amerikanske administration (senest fx IRA – Inflation Reduction Act) og i øvrigt fremtidens generelle muligheder i USA, kan det være en konkurrencefordel, hvis du har lokal produktion et sted i USA. En produktion, som er med til at skaffe lokale arbejdspladser og skabe en økonomisk impact lokalt.

Men hvor skal du lægge din produktionsvirksomhed? Det kan være fristende at vælge den lokation, som ifølge din første kontrakt vil give det største økonomiske udbytte. Vores klare anbefaling er, at du ikke skal lade dig friste af en kortsigtet strategi. I stedet skal du igennem en datadreven Site Selection Process finde det sted i USA (blandt de mere end 3000 lokale communities), som giver bedst mening for din virksomhed. Denne proces starter ikke hos den lokale ejendomsmægler men hos en rådgiver med speciale i Site Selection.

Kontakt