• Netværk
  • Water Tech
  • Viden
  • Shit Happens! Medlemmer i Danish Export - Water hjælper dansk start up på vej ud i verden

FN's verdensmål inspirerede tre piger til at starte Shit Happens

Start up virksomheden Shit Happens står bag opfindelsen "SaniBag". Et produkt som tager udgangspunkt i det 6. verdensmål – rent vand og sanitet. Medlemmer af Danish Export Association bidrager til udviklingen.

Nyt produkt bidrager til ordentlige sanitære forhold.

Hvert år dør 23 millioner mennesker i ulandene - grundet forurenet vand. Alene i Asien er der 600 millioner mennesker, der ikke har ordentlige sanitære forhold. Ifølge FN mangler 2,4 milliarder mennesker adgang til grundlæggende sanitetstjenester, såsom toiletter eller latriner.

Universel adgang til sikkert og billigt drikkevand til alle inden 2030 kræver, at der investeres i infrastruktur, sanitære faciliteter og hygiejne på alle niveauer. I FN er der en klar målsætning om, at der inden 2030 skal opnås lige adgang til egnet sanitet og hygiejne for alle, og ordentlige toilet forhold for alle. 

Shit Happens står bag idéen og produktet SaniBag. En 100% bionedbrydelig pose, som er beregnet til at besørge i. Posen bidrager til at løse det 6. verdensmål: Rent vand og sanitet. 

Medlemmer af Danish Export - Water bidrager aktivt til udviklingen

Idéen, Shit Happens og SaniBag, opstod i 6. klasse, som en del af skoleprojektet Edison. Lige nu går iværksætterne Stine, Katrine og Victoria i 9. klasse på Bredsten-Gadbjerg Skole, men tænker allerede på, hvordan de kan komme ud i den store verden med deres innovative løsning. 

Netværk har her vist sig at være et nøgleord. For at komme ud over rampen har ejerne af Shit Happens således forhørt sig i den danske vandbranche for at indsamle viden og gode kontakter. Det har allerede båret frugt. 

Således har Grundfos og Danfoss hjulpet Shit Happens med værdifuld sparring og økonomisk støtte. Grundfos har blandt andet bidraget med at købe de første 1000 poser virksomheden får produceret, med deres logo på. Derudover er Kamstrup trådt til med rådgivning. 

"Kamstrup har hjulpet os med en masse værdifuld sparring og rådgivning, som har været rigtig vigtig i vores proces. Det er noget vi har brugt til vores videre drift af Shit Happens. Vi har igennem det meste af Shit Happens proces, siden vi havde møde med Kamstrup første gang, haft en tæt dialog med dem, og det har vi stadig den dag i dag." - Shit Happens

Sanibag

Sanibag - en pose med værdi

SaniBag skaber værdi ved at..

–  Planter spirer op efter brug af posen

–  Afføring kommer væk fra floderne og forurening mindskes

–  Der bliver færre sygdomme, da folk dør hver dag på grund af forurenet vand

Idéen er, at posen er opdelt i to rum. I det ene rum besørger man, og så lukker man posen og graver den ned i jorden. Når delen med afføringen er blevet blandet med jorden, er jorden klar til at tage imod frøene fra det andet rum. Den humane gødning, som afføringen bliver til når jord og afføring blandes, gøder frøene, og en plante kan spire. På den måde er der også en merværdi i posen, og det kunne for eksempel være plantefrø til dyrefoder eller til siv, som man kan flette kurve af.

  • ”Hos Kamstrup er vi en solid fortaler for bæredygtige og miljørigtige løsninger, der bidrager til at bruge energi og vand mere optimalt. Shit Happens er super innovativt, og har udviklet et meget spændende koncept, som kan bidrage til rent drikkevand og redde menneskeliv i udsatte områder rundt omkring i verden. Vi ser meget frem til at følge udviklingen af projektet fremadrettet…” Per Trøjbo, Vice President – Kamstrup Water
    Per Troejbo Citat Kvadrat Per Trøjbo, Vice President – Kamstrup Water
Foto Shit Happens

Shit Happens vil ud i verden med deres idé

“Vi brænder i Shit Happens for at få vores ide, SaniBag, ud i verden. Igennem hele processen er vi kun blevet mere oplyste om den kæmpe mangel på ordentlige sanitetsforhold. Den tanke holder os motiveret, og giver os hver dag blod på tanden. Vi ved godt at SaniBag ikke kan sætte en stopper for tredje verdenslandes sanitære problemer. Men vi brænder for at være en del af adfærdsændringen, som kan føre til ændring af de globale sanitets problemer på lang sigt.” - Katrine Rønsholt Thomsen, Stine Møller Andersen og Victoria Egeskov Christiansen, Shit Happens

  • Det glæder mig at se, hvordan netværk kan fungere i praksis. Flere af vores medlemmer bidrager her aktivt til at markedsmodne en innovativ løsning, som har potentiale til at blive løftet ud på flere udenlandske markeder. Jeg ser frem til at følge udviklingen, og krydser fingre for, at vi kan få endnu en dansk miljøvirksomhed på verdenskortet.