Akvakultur - Netværksmøde i Danish Export - Fish Tech - 28. juni 2022

Kom med til netværksmøde og få spændende faglige indspark, networking og sparring med andre i akvakulturindustrien

Tidspunkt

28.06.2022

10.00-16.00

Sted

Gubsø Garage, Gubsøbakken 5 8600 Silkeborg

Pris

990 kr./person + moms for medlemmer af Danish Export - Fish Tech

1.980 kr./person + moms for ikke-medlemmer af Danish Export - Fish Tech

For afbudsregler se forretningsbetingelser via tilmeldingsformularen

Martin Winkel Lilleøre Head of Fish Tech dansk eksport / danish export
Head of Fish Tech Martin Winkel Lilleøre +45 6020 8557
Lise-Marie Robichon Hornsved Project Consultant & Member Relations
Project Consultant Lise-Marie Robichon Hornsved +45 6020 8568

Netværksmøde d. 28. juni
Program 

09:30-10:00 Ankomst - få kaffe og rundstykker og en snak med øvrige fremmødte

10:00 Velkomst og dagens program
v/Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech, Danish Export Association  

Bordet rundt: hvad rører sig i vores virksomhed lige nu? 
Kort præsentation af alle deltagere.

FishGLOBE – norsk aktør indenfor lukkede opdrætsanlæg til havs. Projekter med lukkede opdrætsanlæg de har undervejs, bl.a nyt lukket opdrætsanlæg på 40 m i diameter. Hvordan de udvælger leverandører til deres projekter, og deres bud på hvordan markedet for lukkede opdrætsanlæg vil udvikle sig internationalt, både for FishGLOBEs vedkommende og generelt
v/ Tor Magne Madsen, Projektchef, FishGLOBE

FishGLOBE leverer lukkede opdrætsanlæg til havs, og Tor Magne er projektchef. Der sker mange innovationer inden for lukkede opdrætsanlæg, og Tor Magne vil fortælle om de projekter de har undervejs, og hvordan valg af teknologi- og udstyrsleverandører til projekterne sker og hvilke krav de stiller til dem. Tor Magne vil give sit bud på hvordan de ser markedet for lukkede opdrætsanlæg vil udvikle sig internationalt og muligheder/udfordringer det kan medføre.

Networking mellem deltagerne

Alumichem – nyere spiller inden for spildevands- og slambehandling i akvakulturindustrien med stærkt fokus på ”Solutions Selling” til markedet
v/ Christian Bang-Møller, Director of Technology Sales and Business Development, Alumichem A/S

Alumichem A/S leverer løsninger til håndtering og behandling af spildevand og slam i forskellige industrier. Akvakulturindustrien er blevet et fokussegment for Alumichem, der er ved at finde fodfæste indenfor akvakultur og behandling af spildevand samt fiskeslam fra særligt landbaserede fiskeopdrætsanlæg. Akvakulturindustrien er et segment, hvor Alumichem ser et stort potentiale, og virksomheden satser derfor også benhårdt på netop denne industri.

Christian vil fortælle om virksomhedens ”go-to-market” strategi, der har omdrejningspunkt i ”Solutions Selling”, herunder hvordan Alumichem søger mod samarbejde med andre spillere og leverandører i industrien. Christian vil desuden komme ind på hvordan han ser hele ”from waste-to-value” fokus og hvordan Alumichem og andre danske virksomheders løsninger kan tale ind i den trend i akvakulturindustrien og det potentiale det kan byde på.

12:15-13:15 - Frokost

BioMar – spot på markedstrends, markedsudvikling og muligheder indenfor akvakulturindustrien globalt fra en foderproducents synspunkt og et indblik i hvordan samarbejde på tværs af industrien og leverandører kan styrke løsninger til industrien
v/ Michael Gammelgaard, Director, Global Business Development & Dennis Lucassen, Commercial Manager, BioMar A/S

BioMar er en ledende foderstofproducent i både Danmark og globalt. Virksomheden har fingeren på pulsen i forhold til markedstendenser og udvikling i industrien. Michael Gammelgaard vil give et overordnet indblik i hvad de ser, der rører sig i industrien både geografisk, indenfor fiskearter og markedstrends.

Dennis Lucassen vil give et mere kommercielt view på hvordan BioMar som foderproducent tilgår markedet, herunder hvordan BioMar samarbejder med løsning-/udstyrsleverandører til industrien. Endeligt vil Michael og Dennis komme omkring aspekter som bæredygtighed og digitalisering, som også er vigtige elementer, der har indvirkning på BioMar’s tilgang til markedet.

Gruppediskussion – Hvad sker der i vores virksomhed lige nu?
Diskussion i mindre grupper om udfordringer, markedsfokus eller andet, der rører sig ude i virksomhederne. Mulighed for sparring og erfaringsudveksling i grupperne.

Kaffepause

Atlantic Sapphire – status på opdrætsanlæg i Florida, hvor fase 1 er i gang og fase 2 er undervejs. Erfaringer med RAS-teknologi fra en producents perspektiv og Atlantic Sapphires fremtidige planer. Hvilke krav stiller Atlantic Sapphire til leverandører og hvilke muligheder/udfordringer oplever de i planlægningen, supply chain og designfasen på deres projekter
v/ Thue Holm, CTO og Co-founder & Peter Hvingel, Operational Manager, Atlantic Sapphire

Atlantic Sapphire er first-mover, når det kommer til at opdrætte laks på landbaseret opdrætsanlæg i større skala, som det er tilfældet med opdrætsanlægget i Florida. Fase 1 er i gang og fase 2 undervejs, og der sigtes efter produktionsmål på 220.000 tons frem mod 2031.

Hos Atlantic Sapphire har de fokus på fire kerneområder som er: product-, economic-, environmental- og social responsibility, og som foregangsvirksomhed med opdræt af laks i større skala, vil Thue og Peter fortælle om deres erfaringer med RAS-teknologi og hvad fremtiden byder på for dem. I tillæg vil Thue og Peter fortælle om hvilke krav de stiller til leverandører og hvilke muligheder/udfordringer de oplever ift. planlægningen, supply chain og designfasen på deres projekter.

Kort nyt fra Danish Export Association & Fish Tech-netværket
v/Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech, Danish Export Association

16:00 Afslutning og afrunding på netværksmødet

--

Guidet rundvisning på Gubsø Garage
Efter netværksmødet vil der være mulighed for en guidet rundvisning på Gubsø garage. Garagen er i drift og der arbejdes dagligt koncentreret på alle 4 værksteder. Én af de passionerede ansatte på værkstedet vil lægge håndværktøjet fra sig og tage os med på en spændende guidet tur.

En guidet rundvisning er en blanding af levende fortællinger, fyldt med røverhistorier og krydret med en filmfremvisning om byggeprocessen. I inviteres også med ind på alle 4 værksteder, som normalt er lukket for offentligheden. Guidet rundvisning vil vare 1 - 1½ time. Rundvisningen vil kun blive gennemført hvis der er nok personer tilmeldt til rundvisningen. 

Rundvisningen er tilkøb og pris for rundvisningen er DKK 95,00 pr. person ekskl. moms. 
Læs mere om Gubsø Garage her

Mød oplægsholderne
 • 1538039175264

  Christian Bang-Møller, Director of Technology Sales and Business Development, Alumichem A/S

  LinkedIn
 • Dennis Lucassen ALT 3626 Opret Stående Klip 1

  Dennis Lucassen, Commercial Manager, BioMar A/S

  LinkedIn
 • 140603A 071

  Michael Kanstrup Gammelgaard, Director, Global Business Development

  LinkedIn
Mød oplægsholderne
 • Billeder Til Card Slider Oplægsholdere (10)

  Tor Magne Madsen, Projektchef, FishGLOBE

  LinkedIn
 • Billeder Til Card Slider Peter Hvingel

  Peter Hvingel, Operational Manager, Atlantic Sapphire

  LinkedIn
 • Billeder Til Card Slider Oplægsholdere (15)

  Thue Holm, CTO and Co-founder, Atlantic Sapphire

  LinkedIn