Akvakultur & fødevareprocesindustri - 1. juni i Aarhus - netværksmøde om bæredygtighed
Tidspunkt
01.06.2023
10.00-16.00
Sted
Scandic Aarhus City, Østergade 10, 8000 Aarhus
Pris
Deltagelse er gratis og åben for alle


Dagens program
09:30-10:00: Morgenmad og networking med de andre deltagere
10:00: Velkomst og introduktion til dagens program
v/ Sandra Ladefoged, Head of Food Tech & Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech, Danish Export Association
Kort introduktion af alle deltagere på dagen
Sådan kommunikerer du eksternt om bæredygtighed
v/ Esben Würtz Sørensen, Rådgiver & adfærdsdesigner, Publico
Eryk: Bæredygtighed som konkurrenceparameter for virksomhedens vækst
Eryk leverer elektrotekniske installationsservices for internationale kunder på verdensplan, og bæredygtighed er en hjørnesten i Eryk’s forretningsfilosofi. Eryk oplever, lige som mange andre, en ”new normal” og en ændret måde at arbejde på som kræver nye tilgange til at drive forretningen. Maj vil fortælle om deres tilgang til at arbejde med bæredygtighed strategisk som et konkurrenceparameter med udgangspunkt i Eryk’s CSR årsrapport 2022.
v/ Maj Winther Møller, Chief Sales Officer, Eryk
Bliv en del af SDG Business Accelerator i 2023 og hør om erfaringer med tidligere gennemførte SDG Business Accelerator programmer
v/ Caroline Ertmann Bruun Pedersen, Fuldmægtig, & Christina Freddie, Chefkonsulent, SDG Business Accelerator ved The Trade Council/Udenrigsministeriet
12:15-13:00: Frokost
Efter frokost vil der være to spor at vælge imellem. OBS! Vælg spor ved tilmelding/After lunch you must choose a track. NB! Choose your track when registering.
Vælg imellem/ Choose between:
- AKVAKULTUR SPOR/AQUACULTURE TRACK (will be held in English)
- FØDEVAREPROCESSERING SPOR/FOOD PROCESSING TRACK (will be held in Danish)
---
AFTERNOON: AKVAKULTUR SPOR/AQUACULTURE TRACK (will be held in English)
Welcome by Martin Winkel Lilleøre, Head of Fish Tech, Danish Export Association
ReCircular Aquaculture Systems: RAS and the Circular Economy
by/ Xena Brooks, RAS Designer and Project Developer, Veolia Krüger
DTU Aqua: Research projects focusing on aquaculture, in particular RAS projects, & the role of sustainability as a competitive parameter in the aquaculture industry onwards
by/ Carlos Octavio Letelier-Gordo, Researcher, DTU Aqua
Pure Algae: Sustainable land-based production of seaweed
Pure Algae started in 2018 with a mission to help the oceans’ natural resources. The land-based production of seaweed is done in Denmark, but has potential world-wide. Esben will introduce their operations on farming seaweed on land, and also give his view on the potential for seaweed worldwide in the future and the market potential. Esben will also touch upon the requirements Pure Algae set, when choosing the suppliers of technology and equipment they collaborate with.
by/ Esben Rimi Christiansen, CEO & Founder, Pure Algae
There will be time for coffee breaks and networking in the afternoon as well
---
EFTERMIDDAG: FØDEVAREPROCESSERING SPOR/FOOD PROCESSING TRACK (will be held in Danish)
Velkomst ved Sandra Ladefoged, Head of Food Tech, Danish Export Association
Lyras A/S: Bæredygtighed som et salgsargument
I en verden hvor mange siger, at de er bæredygtige, gør det sjældent en positiv forskel at råbe det højest. Specielt i B2B salg er det vigtigt at formå at sætte tal på de faktiske bæredygtige tiltag, som jeres produkt kan hjælpe kunden med at skabe i deres virksomhed. I dette oplæg vil jeg komme ind på Lyras’ tilgang til at formulere markedsspecifikke bæredygtighedsargumenter, der bygger på fakta og til at promovere disse.
Vores mål I Lyras er i 2030 at have hjulpet fødevareindustrien til at spare 1.000.000 ton CO2.
v/ Ruben A. Riksted, Co-Founder & Marketing Manager, Lyras A/S
Teknologisk Institut – Spot på fremtidens nytænkende fødevareproduktion
Oplægget har fokus på fremtidens fødevarer, herunder velsmagende plantebaserede fødevarer, og en nytænkende fødevareproduktion, der bidrager til den grønne omstilling. Anne Louise Dannesboe Nielsen vil komme ind på, hvad hun ser af trends inden for fødevareindustrien, inden for plantebaserede fødevarer, og hvad der kan blive krævet af fødevare – og ingrediensproducenter – i fremtiden med henblik på en bæredygtig fødevareproduktion.
v/ Anne Louise Dannesboe Nielsen, Centerchef, ph.d., Teknologisk Institut
ThermIT: At have en grøn profil styrker virksomheden
Bæredygtighed og en stærk, grøn profil er nøgleord for klimaet og en god døråbner til øget salg. Efter tab af stor ordre satte ThermIT for alvor i gang med at opbygge og synliggøre deres virksomheds bæredygtighedsprofil. Ivan vil komme ind på konkrete tiltag de har gjort, bl.a. med hjælp fra Hjørring Kommunes klimahandlingsplan Den Store Klimarejse, og hvordan de har inkorporeret både bæredygtige arbejdsmetoder og verdensmål i deres dagligdag.
v/ Ivan Hansen, medejer, direktør og salgschef, ThermIT
Der vil også være tid til pauser og networking om eftermiddagen
---
15:40-16:00: Fælles opsamling for alle og next step: SDG Business Accelerator
Hvad er SDG Business Accelerator?
Som deltager i SDG Business Accelerator får du 1:1 sparring med en eksportrådgiver i et relevant marked, et planlagt besøg til dette marked samt 4 workshops i Danmark. Du udarbejder i løbet af programmet en eksportstrategi og bliver klogere på, hvordan du kan styrke dine salgsargumenter med bæredygtighed og hvordan disse kan bruges på det lokale marked. Se også mere her.
Arrangementet afholdes i et samarbejde mellem Udenrigsministeriet, SDG Business Accelerator, Danish Export – Food Tech & Danish Export – Fish Tech