• Viden
 • B2B-marketing
 • Guide: Sådan laver du bedre videoer til din internationale markedsføring

Guide: Sådan laver du bedre videoer til din internationale markedsføring

Video hjælper dig med at formidle komplekse budskaber og produkter til et internationalt publikum.

Video er blevet en vigtig del af en eksportvirksomheds marketingmix. Der ligger et væld af gode guides til både hvilket videoudstyr, du skal bruge, hvordan du skal optage og hvordan du redigerer din video.  

Vi har samlet en bunke med gode råd, links og tips, så du kan komme videre med din videomarkedsføring og støtte op om eksportsalget.  

Arbejder du med international marketing?

Video, Iphone, DJI, Optager
Brug YouTube til at uddanne dig selv 

På YouTube finder du videoer af alt fra anmeldelser af videoudstyr, over hvordan du får det meste ud af dit udstyr til egentlige guides til, hvordan du skal filme. Hertil har du alt fra hvordan du skal indstille dit kamera, til hvordan du tilføjer undertekster og titler på dine interviewpersoner. 

Foretager du dine søgninger på engelsk, vil du finde løsninger, inspiration og gode råd, uanset hvilken udfordring du står overfor.  

Når du skal igang: Tænk over dine budskaber, inden du filmer

Uanset hvilken video du skal lave, er det vigtigt at tænke i budskaber og indhold, inden du går i gang. Det sætter dagsorden og fokuset for hele din video. 

Når du har en god idé om, hvad videoen skal indeholde, hvor den skal bruges og hvilken måde, du gerne vil formidle det på, så lav et storyboard.

Et storyboard hjælper dig med at holde styr på de optagelser og budskaber, du vil have med i videoen.  

Hvis du sammen med beslutningstagere og interviewpersoner kan få godkendt et storyboard, før I går i gang med at filme, sikrer I også enighed om det færdige resultat, og undgår dermed diskussioner, rettelser og ekstraoptagelser, når du først sidder og klipper. 

Et storyboard giver dig:

 • En tjekliste at krydse af på under optagelserne
 • Noget at klippe efter, når du er kommet tilbage foran skærmen
 • En rettesnor igennem hele forløbet

TIP: Udfyld storyboardet, så det fungerer for dig. Om det er med tegninger, detaljerede manuskripter eller noget tredje er underordnet. Vigtigst er det at få et redskab, der kan hjælpe med at få videoen i mål med de rigtige budskaber.

De vigtige detaljer du skal have styr på 

Videokvaliteten har meget at sige, når du skal fremvise dine produkter eller formidle din viden. Det er nemlig en del af helhedsopfattelsen af virksomheden. Derfor er det også vigtigt at billedet står skarpt, at der er ordentlig lyd og at indholdet er godt skruet sammen. 

Hvis du skal lave simple videoer, så kan de fleste nyere smartphones klare arbejdet. Her er fire ting, som du skal være opmærksom på, inden du går i gang med at optage: 

 • Hav styr på lyden  
  • En mikrofon koster ikke mange hundrede kroner, og det gør en stor forskel på resultatet.  
  • Det er en god idé at lægge en stykke instrumental musik under speaket/interviewet. Det gør, at videoen virker mere flydende. Du kan finde gratis musik på YouTubes lydbibliotek (kræver en Google-bruger)

 • Få styr på lyset 
  • Film aldrig i modlys, og sørg altid for, at interviewpersonen eller det, du filmer, er godt belyst. Det gælder alle typer kameraer, men særligt smartphones har det svært under dårlige lysforhold.
  • Du kan enten købe et decideret kameralys, eller sørge for, at du kan lyse lokalet op på anden vis. Hvis det er tale om et interview, skal du altid forsøge at bruge naturligt lys, hvor det er muligt.  
 • Sørg for at billedet står skarpt 
  • Den bedste måde at sikre et professionelt udtryk er, at sørge for at det du gerne vil filme, står skarpt. Interviewpersonen behøver fx ikke altid stå centralt i billedet - bare så længe, at det er ens hele vejen igennem videoen. 
  • Brug et stativ (fx tripod+holder) til at stabilisere kameraet, så du kan holde samme billede hele vejen igennem interviewet. Det giver dig også frihed til at stille uddybende spørgsmål og interagere med interviewpersonen.

Til venstre: Eksempel på vinkel ved interview-situation. Til højre: Tale direkte til kameraet.

 • Lav dækbilleder og hav rigeligt at vælge imellem
  • Dækbilleder bruges til at klippe mellem interviews, og gør videoen mere interessant for seeren. Dækbilleder kan både filmes fra stativ eller i frihånd, men hav altid rigeligt med dækbilleder, som du kan vælge imellem. 
  • Hvis du laver en produktvideo, så tag flere vinkler og hvis det er muligt, så hvis produktet i aktion eller under produktion, eller på anden vis, hvor der er noget bevægelse i billedet.

Har du brug for hjælp til din videomarketing? 

Vores marketingafdeling producerer selv in-house video til eget brug, og hjælper også vores medlemmer med at komme i gang med video. Vi giver gerne sparring på udstyr, giver tips og tricks, men vi tilbyder også at lave færdige videoproduktioner, hvor vi hjælper med storyboard, optagelser og redigering. Du kan læse mere om vores marketingservices til medlemmer her.  

Du kan også deltage i vores B2B Marketing-netværks erfagrupper, webinarer og seminarer, hvor videomarketing jævnligt er på programmet. Du er altid velkommen til at tage fat i vores B2B Marketing-netværk, som kan fortælle mere om, hvornår video igen er på programmet.  

Din kontakt i Danish Export - B2B Marketing

 • Head of B2B Marketing Network

  June Sejrup

  Head of B2B Marketing Network
  +45 6133 9548 jus@danishexport.dk
 • June Sejrup

  Head of B2B Marketing Network

  June driver netværket B2B Marketing, hvor hun ruster marketingansvarlige til at drive og udvikle marketingfunktionen i deres virksomhed. 

  I sin karriere har June haft bred berøring med internationale virksomheder. Hun har beskæftiget sig med hele marketingpaletten og har hands-on erfaring med de udfordringer, du typisk sidder med som marketingansvarlig i en SMV.

  Head of B2B Marketing Network