Danfoss IXA: Presseindsats med målbare resultater

Hvordan producerer du pressemateriale i en lille organisation uden ressourcer til en marketingansat? Danfoss IXA satte sit netværk i spil og har herigennem fået en samarbejdspartner i en pakkeløsning til løbende marketingrådgivning og udarbejdelse af konkrete opgaver.

Danfoss IXA ønskede at give skibsejere i dansk og kinesisk marineindustri et håndgribeligt værktøj til at dokumentere, at de enkeltvis overholder udledningskravene. Det var dog en udfordring, da de ikke havde viden om, hvordan man får opmærksomhed hos journalister og taletid i medierne.

”Vi ville gerne gøre markedet opmærksomme på et tilbud, så skibsejerne kan sikre sig, at de overholder lovgivningen. Men jeg havde ingen til at føre det ud i livet,” fortæller Frank Hansen, CEO Danfoss IXA, og fortsætter:

”Vi er en mindre organisation uden økonomi til en marketingansat, så er det oplagt at bruge en nicheløsning som et samarbejde med marketingafdelingen i Danish Export Association. Herigennem havde vi adgang til netværk, værktøjer og fik en sparringspartner til opgaven. Den mulighed havde jeg ikke fået fra et konsulentbureau.”

Presse i Danmark og Kina

Marketingafdelingen tog lead på opgaven og kvitterede med en pressemeddelelse, der blev solgt ind til centrale danske marinemedier. Herefter hjalp foreningens kinesiske kontor med at oversætte og distribuere til kinesiske medier:

”De sørgede for at pushe pressemeddelelsen ud og vinkle budskaberne, så vi kom i både danske og kinesiske marinemedier. Vi fik god service og gode resultater, der kunne måles direkte i besøgene på vores hjemmeside. Rigtig god indsats fra deres side,” siger Frank Hansen. 

Rådgivning og projektledelse

Danish Export Associations marketingafdeling var både rådgiver, projektleder og udførende på opgaven.

”Vi blev interviewet, vi blev enige om framing og derefter slap vi opgaven. Vores kontaktperson var hurtig til at fange essensen i en teknisk funderet løsning, som kan dokumentere et udledningsniveau med Danfoss IXA’s sensor,” fortæller Frank Hansen og tilføjer:

”Det var et godt samarbejde, hvor vores kontaktperson tog sig af alt fra indledende samtale med os, til vinkling af artikel, pressekontakt og opfølgning på resultater.”

  • [brug ikke] danfoss ixa logo til case

    Om Danfoss IXA

    Danfoss IXA producerer emissions- og måleudstyr til marineindustrien og er en del af Danfoss Group. Med udstyret kan skibsejere dokumenterer udledning af NOx, svovl og ammoniak direkte i skibets udstødning. I dag er det hvert lands ansvar at bevise, at de holder sig under grænseværdierne. Danfoss IXA arbejder for, at bevisbyrden skal vendes, så rederne i stedet skal bevise, at de overholder kravene.