Presse: Onboard Danish Design: Et projekt målrettet krydstogtindustrien

Danish Export Association og Danish Export - Cruise & Ferry står i spidsen for projektet Onboard Danish Design. Projektet skal skabe grobund for et nyt eksporteventyr ved at hjælpe danske design- og interiørvirksomheder ind på krydstogtmarkedet, der er i enorm vækst i disse år.

Et nyt projekt – Onboard Danish Design – skal give danske virksomheder bedre adgang til det voksende marked, som udgøres af krydstogtsbranchen.

”Projektet vil hjælpe danske virksomheder med at skabe forretning på et nyt eksportmarked, og det vil bidrage til et større dansk fodaftryk i en industri med et enormt potentiale. Krydstogtindustriens krav, kunder og salgsprocesser adskiller sig væsentligt fra landbaserede projekter, og det nye initiativ skal derfor ruste virksomhederne til at tage springet over i en, for dem, ukendt industri,” siger adm. direktør Thomas Hofman-Bang fra Industriens Fond om baggrunden for at støtte projektet med 4,5 mio. kroner som led i fondens fokus på at skabe nye globale samarbejder til gavn for dansk erhvervsliv.

Cruiseskib Oppefra
Hurtigst voksende globalt

Krydstogtindustrien er den hurtigst voksende del af den globale turismeindustri, og der er stor efterspørgsel efter løsninger og produkter, som kan løfte oplevelsen til nye højder for de mange turister verden over. Her spiller især bæredygtige løsninger og grønne teknologier en vigtig rolle:

”Danske virksomheder mestrer og er anerkendt internationalt for at kombinere design med et bæredygtigt fokus, og med bæredygtige løsninger ombord kan rederne give passagererne en ekstraordinær oplevelse, som er et vigtigt element i turistbranchen. Vi har en række virksomheder, som leverer til industrien og har knækket koden til branchen, men der er et stort potentiale for, at endnu flere danske leverandører kan få en bid af kagen. Det potentiale skal projektet forløse,” siger Ulrik Dahl, CEO, Eksportforeningen.

Skræddersyede afklaringsforløb

Projektet går nu ind i sin første fase, og her får virksomhederne mulighed for at høre mere på en række informationsmøder landet over. Herefter følger en afklaringsfase, hvor Eksportforeningen stiller op med erfaring, kendskab og indsigt i krydstogtindustrien og viden om, hvad der skal til for at starte eksport til et nyt kundesegment, som krydstogtindustrien er for de danske design- og interiørleverandører.

Næste skridt er individuelle og skræddersyede afklaringsforløb til de mindre og mellemstore virksomheder, som er klar til at gå skridtet videre og få hul på et nyt eksportmarked. Da det er svært at starte eksport, vil virksomhederne få et løft på en række parametre, der inkluderer kompetencer og ny viden, så flere danske virksomheder bliver leverandører til krydstogtindustrien og derigennem skaber øget salg fra dansk side.


Fakta om projektet Onboard Danish Design
 • Projektet ledes af Danish Export Association og netværket Danish Export - Cruise & Ferry og udspringer af temaindkaldelsen om globale alliancer, som Industriens Fond gennemførte i 2018.
 • Projektpartnerne er Danish Design Center, Lifestyle & Design Cluster og Træ- og Møbelindustrien.
 • Projektets mål er at skabe grobund for et nyt eksporteventyr og sikre en aktiv dansk påvirkning af den hurtigst voksende del af den globale turismeindustri - og derigennem øge virksomhedernes omsætning.
 • Projektet ruster virksomhederne til at levere interiør- og designprodukter til krydstogtindustrien, hvor kunder, krav og salgsprocesser adskiller sig væsentligt fra salg til hospitality-projekter på land.
 • Projektet omfatter aktiviteter i form af research, videndeling, workshops og seminarer sammen med andre aktører og beslutningstagere i cruisebranchen og interiørdesign-kapaciteter i Danmark og Tyskland.
 • Projektet løber over tre år med støtte på 4,5 mio. kroner fra Industriens Fond, og herefter kører Danish Export Association indsatsen videre i regi af Danish Export - Cruise & Ferry.
 • Læs mere på www.onboarddanishdesign.dk

Yderligere informationer
Ulrik Dahl, CEO, Danish Export Association, telefon 30 31 87 88, uld@danishexport.dk
Ole Østrup, formidlingschef, Industriens Fond, 23 80 06 60, oos@industriensfond.dk

Kontaktpersoner

 • Farver Ulrik Tilrettet Til Web 2019

  Ulrik Dahl

  CEO +45 3031 8788 uld@danishexport.dk
 • Ulrik Dahl

  CEO

  Ulrik står i spidsen for Danish Export Association, men du kan også finde ham på gulvet, når vi rejser ud i verden med danske eksportvirksomheder. Med et stort globalt netværk og mange års erfaring inden for eksport kan han sparre med dig om markedsvalg og eksportstrategi samt hjælpe med at åbne de rigtige døre.

  Ulrik har haft fokus på at fremme dansk eksport det meste af sin karriere. Derfor har han stor viden om markeder, forretningskultur, virksomheder, organisationer og etablering i udlandet. Ledelse og management af eksport er også blandt hans spidskompetencer. Han trækker blandt andet på erfaring fra sit eget konsulentfirma, der havde fokus på Japan, en stilling som handelsattaché ved generalkonsulatet i Shanghai og en lang række lederkurser.

  Ulrik skriver både sælger, agent, konsulent, virksomhedsejer, MBA, bestyrelsesformand og diplomat på CV’et.

  Farver Ulrik Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Mie Tilrettet Til Web 2019

  Mie Jakobsen

  Head of Cruise & Ferry +45 2173 6336 mjj@danishexport.dk
 • Mie Jakobsen

  Head of Cruise & Ferry

  Mie er frontfigur for Cruise & Ferry-netværket. Med stor erfaring inden for eksport og rådgivning af virksomheder på både strategisk og praktisk niveau kan hun hjælpe dig videre, hvis du vil øge din virksomheds eksport.

  Mie har boet og arbejdet i Hamborg, inden hun blev projektleder hos Dansk-Tysk Handelskammer. Der arbejdede hun i seks år, hvor hun fik erfaring med en lang række brancher – blandt andet transport og logistik. Derudover har Mie rådgivet virksomheder i forbindelse med licitationer i FN-regi.

  Farver Mie Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Riikka Tilrettet Til Web 2019

  Riikka Kuusilehto

  Export Coordinator +45 6020 8579 rik@danishexport.dk
 • Riikka Kuusilehto

  Export Coordinator

  Riikka hjælper medlemmerne i Cruise & Ferry- og Marine-netværkene med at øge eksporten gennem koordinering af fremstødsaktiviteter og netværksmøder samt udarbejdelse af sektorspecifikke månedsrapporter.

  Hun er også koordinator for projektet Onboard Danish Design, som Cruise & Ferry står i spidsen for. Riikka har seks år på den danske ambassade i Helsinki i rygsækken, hvor hun sad med public diplomacy, ekstern kommunikation, inden- og udenrigspolitik og projektledelse af events.

  Farver Riikka Tilrettet Til Web 2019