Rasmus Bohsen kan hjælpe med viden om Tyskland og krav til farvandsafmærkning

Som Sales manager og medejer af Maritim Consult har Rasmus Bohsen berøring med mange opgaver. En stor del af hans arbejdstid går med nysalg og after sales services. Derfor kan han blandt andet byde ind med markedsviden inden for offshore vind og de komplekse krav i branchen.

Kompleks lovgivning

Maritim Consult beskæftiger sig med salg, rådgivning og servicering af farvandsafmærkning og leverer primært til offshore vind. Mange års erfaring betyder, at Rasmus Bohsen har et godt kendskab til de krav og regler, der følger med, når kunderne vil have møllerne til havs. 

”Vores produkt er meget nichepræget, og der er mange krav til dokumentation og certificering. Når vi samarbejder med andre virksomheder omkring fælles produktløsninger, sørger jeg for, at vi overholder alle regler. Lovgivningen inden for afmærkning er kompleks, så her deler jeg gerne ud af min viden,” siger Rasmus Bohsen.

Viden om Tyskland

Maritim Consult har leveret til Tyskland i 14 år, så Rasmus Bohsen kommer gerne med anbefalinger til, hvordan du gebærder dig i tysk forretningskultur. 

”Vi er efterhånden erfarne på det tyske marked, så jeg fortæller gerne om, hvordan vi tilgår markedet, og hvad der fungerer for os. Jeg føler, at vi har et godt overblik over det tyske marked, men vi vil gerne vækste mere,” fortæller Rasmus Bohsen.

Tyskland Munchen Flod
Hvordan kommer vi videre i Tyskland?

Derfor vil Rasmus Bohsen gerne have sparring fra andre medlemmer på, hvordan de pusher salget i Tyskland, når først de er kommet ind på markedet.

”Vores udfordring er ikke at finde tyske virksomheder, der vil indgå samarbejde. Udfordringen består mere i at få virksomhederne til at sælge vores produkter, når først aftalen er i hus,” siger Rasmus Bohsen og uddyber:

” Vi har ikke et kontor i Tyskland, men vi har forhandlere, som sælger samlede løsninger, hvor vores afmærkningsbøjer indgår – fx når de skal opføre en ny vindmøllepark. Vores branche er en niche, så kunder og projekter skal opsøges ret intenst. Her er det svært at få forhandlerne til at lægge al deres tid på det. Derfor hører jeg gerne fra virksomheder, som har nogle gode bud på, hvordan vi får forhandlerne til at engagere sig mere i vores produkter.”

Netværk giver kontakter

Ifølge Rasmus Bohsen er det svært at finde de rigtige kontaktpersoner hos kunderne, når du gerne vil åbne døren til en ny industri. Inden for offshore vind er relationer afgørende for at få adgang til branchen.

”Der er lang vej ind, hvis du er ny i en branche og ikke har et netværk. Inden for offshore vind skal du fx finde frem til de rigtige projektledere,” fortæller Rasmus Bohsen og fortsætter:

”Vi har fundet frem til de rigtige personer igennem vores kontakter i industrien og Danish Exports vindnetværk, hvor medlemmer hjælper hinanden med konkrete kontakter og markedsviden. Vi har især fået god respons fra de medlemmer, som befinder sig inden for samme niche som os.”

Del viden med Rasmus på LinkedIn

Kan du hjælpe Rasmus Bohsen med hans udfordringer? Eller vil du gerne trække på hans viden? Så kan du connecte med ham på LinkedIn her.