IWA 2020: Verden retter fokus mod danske vandløsninger

Den 18.-23. oktober 2020 er Danmark vært for IWA World Water Congress & Exhibition. Begivenheden er den største i vandsektoren, og er en kombination af udstilling, kongres og konference. Målet er at markedsføre Danmarks bæredygtige vandløsninger over for forsyninger, virksomheder og byer i hele verden.

”De erfaringer vi har med god og bæredygtig vandhåndtering i Danmark, kan andre lande have glæde af. Det er for eksempel drikkevandsforsyning og spildevandsrensning,” siger Helle Katrine Andersen, formand for IWA’s danske nationalkomité.

Fokus for IWA 2020 ’water for smart liveable cities’. Hovedarrangementet finder sted i København, hvor der er gode eksempel på, hvordan overskydende vand bliver en del af byen.

”Vi skal vise danske styrkepositioner inden for klimatilpasning og brugen af vand i byer. I København er der skabt et godt sted at bo med rum til vand, og hvor spildevandsrensningen er så god, at vi kan bade i vores havne,” siger Helle Katrine Andersen.

Besøg fra hele verden

Det er blandt andet forskere, virksomheder og forsyninger, der kommer til Danmark for at få ny viden og inspiration inden for vandløsninger og -teknologi. Derfor får danske vandteknologi-leverandører god mulighed for at vise deres løsninger.

”Vi arbejder på at gøre udstillingen mere levende ved at vise, hvordan de forskellige produkter virker i praksis. Der er også mulighed for at præsentere løsninger i industrifora og som en del af en fungerende løsning, som vi viser på tours rundt i Danmark,” fortæller Helle Katrine Andersen.