Direkte salg: Hvalpsund - Vi vil selv have fingeren på pulsen

Hvalpsund Net bruger direkte salg på de fleste eksportmarkeder. Det gør det nemmere at skabe et godt tillidsforhold mellem kunder og producent.

Hvalpsund Nets kunder stiller høje krav til kvalitet og pålidelighed, og den direkte dialog er en vigtig del af at opbygge tillid.

”Med direkte salg til vores eksportmarkeder er vi tæt på kunderne, og vi har fingeren på pulsen i de markeder, hvor vi agerer,” siger Ryan Poulsen, Sales Manager i Hvalpsund Net.

Virksomheden leverer blandt andet net til fiskeopdræt på havet og i fjorde. Det er komplicerede løsninger, og en ordre kræver typisk en del rådgivning og tilpasning. Samtidig er det afgørende, at kunderne har tillid til Hvalpsund Nets løsninger, og den er nemmest at opbygge, når der er kontakt direkte mellem producent og kunde.

”Når vi sælger en løsning til havopdræt, skal opdrætteren kunne stole på, at deres fisk ikke kan slippe ud. Det stiller store krav til materialer og den individuelle løsning, og det er rådgivning, som er svær for andre at varetage,” forklarer Ryan Poulsen.

På fjerne markeder, hvor rejseomkostninger og kulturforskelle vanskeliggør salgsarbejdet, bruger Hvalpsund Net agenter. Ryan Poulsen foretrækker dog at håndtere alle kunder helt fra første kontakt til levering.

”Med en agent kan du nå ud til flere kunder, men du har ikke den samme styring, og du skal hele tiden have viden og informationer af agenten for at komme videre. Derfor vil vi helst selv have kontakten med vores kunder.”

Direkte salg fra Danmark

Fordele
  • Du har stor kontrol på grund af den direkte kontakt med kunden.
  • Du opbygger stort markedskendskab og får feedback direkte fra dine kunder.
  • Du kan opbygge din virksomheds brand lokalt, når du handler i eget navn.
Ulemper
  • Der er mange omkostninger forbundet med rejser og markedsføring i forbindelse med eksempelvis kundebesøg og messer.
  • Dine sælgere skal bruge rejsetid til bearbejdning af den enkelte kunde.
  • Kultur og sprog kan være en udfordring.
[Brug ikke] Hvalpsund Net
Hvalpsund Nets kunder stiller høje krav til kvalitet og pålidelighed, og den direkte dialog er en vigtig del af at opbygge tillid.

Finder nye kunder på messer

Direkte salg kræver en stor markedsføringsindsats, når der skal nye projekter i ordrebogen. Hvalpsund Net bruger flere metoder til at øge salget.

”Vi tager på internationale messer i for eksempel Norge, Skotland og Bruxelles, hvor vi har god mulighed for en snak med potentielle kunder. Ellers undersøger vi selv markedet hjemmefra og bruger vores netværk til at få kundemøder i stand,” forklarer Ryan Poulsen.

Eksportformer

Find den rigtige eksportform

Find ud af hvilken eksportform, der er rigtig for din virksomhed.