• DANIAS

DANIAS | International eksport-hjælp til danske SMV’er

300.000 danskere er bosat udenfor Danmarks grænser. De udgør samlet den danske diaspora.

DANIAS bygger bro mellem den danske diaspora og de danske SMV’er. Målet er, at danske SMV'er får øget andel i det enorme uudnyttede vækstpotentiale, som diasporaren besidder i form af viden, netværk og markedskendskab.

Projektet er støttet af Industriens Fond og drevet af Danish Export Association. 

Styrket samarbejde mellem globale danskere og danske SMV'er

DANIAS-projektet vil over en periode på 2 år fokusere på at skabe et netværk blandt udlandsdanskere med lokal markedsviden og netværk.

Målet er at matche disse med danske SMV'er og hjælpe dem med eksport på eksisterende markeder samt opstarte eksport på nye markeder og inspirere til innovation.

Nyhavn Projektbillede

Fire nærmarkeder er valgt som fokus:

 • Tyskland
 • Frankrig
 • Storbritannien 
 • Schweiz

Der bor tilsammen omkring 70.000 danskere i disse fire lande.

Danske SMV’er oplever på disse 4 markeder typisk udfordringer med sprog, kultur, netværk, konservatisme og for Storbritanniens vedkommende, Brexit.

 • "Globale danskere har stor værdi for Danmark og danske virksomheder. Tiden er kommet til at samle Danmark på tværs af grænser."
  Portrætbillede Af Flemming Besenbacher Slate 938X1024 Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, DANIAS LinkedIn
DANIAS samler globale danskere

Kontaktpersoner

 • Farver Thomas Tilrettet Til Web 2019

  Thomas Andersen

  Head of Health Tech +45 2447 8502 tan@danishexport.dk
 • Thomas Andersen

  Head of Health Tech

  Thomas har et stort kendskab til life science-industrien samt sundheds- og velfærdssektoren, og vil du have sparring på, hvordan du kan øge din eksport i disse sektorer, er det ham, du skal tage fat i. Han er primus motor i vores Health Tech-netværk, og med mere end 20 års eksporterfaring har han blandt andet stort kendskab til markedsetablering.

  Thomas har arbejdet i både private virksomheder og den offentlige sektor. Han har også været selvstændig i tre år, og derfor har han hands-on viden om de udfordringer, mindre virksomheder står med, når de skal øge deres eksport.

  Vil du have sparring på markeder, kan Thomas hjælpe dig med viden om de fleste europæiske lande samt Australien, Kenya og Thailand, hvor han har været udstationeret.

  Farver Thomas Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Heidi Tilrettet Til Web 2019

  Heidi Ravn

  Head of Food Tech +45 2421 8988 her@danishexport.dk
 • Heidi Ravn

  Head of Food Tech

  Heidi står i spidsen for Danish Export – Food Tech. Hun har arbejdet med internationalt salg, forretningsudvikling og markedsetablering i mere end 18 år og kan derfor hjælpe dig godt i gang på nye markeder.

  Gennem sin karriere har Heidi især arbejdet med fødevareindustrien, og det har givet hende viden om industriens aktører. Hun har blandt andet været fem år hos en spansk distributør af proces- og packagingudstyr og fem år i Trade Council som eksportrådgiver med sektoransvar for landbrug og fødevarer.

  Farver Heidi Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Frederikke Tilrettet Til Web 2019

  Frederikke Lundgaard

  Export Coordinator +45 6020 8563 flj@danishexport.dk
 • Frederikke Lundgaard

  Export Coordinator

  Skal du med Health Tech til netværksmøde eller på messe og markedsbesøg, så er det Frederikke, der koordinerer din deltagelse.

  Det er hun godt rustet til, fordi hun har fire års erfaring med kommunikation, marketing og koordinering fra en større konsulentvirksomhed. Frederikke er uddannet inden for kommunikation og journalistik.

  Farver Frederikke Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Riikka Tilrettet Til Web 2019

  Riikka Kuusilehto

  Export Coordinator +45 6020 8579 rik@danishexport.dk
 • Riikka Kuusilehto

  Export Coordinator

  Riikka hjælper medlemmerne i Cruise & Ferry- og Marine-netværkene med at øge eksporten gennem koordinering af fremstødsaktiviteter og netværksmøder samt udarbejdelse af sektorspecifikke månedsrapporter.

  Hun er også koordinator for projektet Onboard Danish Design, som Cruise & Ferry står i spidsen for. Riikka har seks år på den danske ambassade i Helsinki i rygsækken, hvor hun sad med public diplomacy, ekstern kommunikation, inden- og udenrigspolitik og projektledelse af events.

  Farver Riikka Tilrettet Til Web 2019