• Digitalt eksportsalg Tyskland

Styrk dit digitale eksportsalg til Tyskland

COVID-19 har været en game changer, når det kommer til danske virksomheders eksportsalg til Tyskland. Mange virksomheder har nu fået øjnene op for, at der er store gevinster ved at flytte flere fysiske salgsmøder online og indtænke det digitale eksportsalg i go-to-market-strategien.

Deltag i workshops, webinarer og erfagruppeforløb, når vi bygger videre på projektet 'Fra fax til virtuelle møder i Tyskland' og giver dig et 360 grader perspektiv på det digitale salg i Tyskland.

Bag om projektet

 • Projektet bygger videre på det fundament, som er skabt i projektet ”Fra fax til virtuelle møder” og har til formål at give endnu flere danske eksportører konkrete værktøjer til, hvordan de kan bruge det digitale eksportsalg som en måde at fastholde og/eller øge eksporten til Tyskland.
 • Kernen i projektet er en række strategiske workshops, webinarer og erfagruppeforløb, der giver dig et 360 grader perspektiv på digitalt salg til Tyskland. 
 • En række udvalgte partnere er eksterne undervisere på de forskellige workshops og forløb, ligesom vi også inddrager relevante case-virksomheder. 
 • Projektet er støttet af Industriens Fond under genstartNU og løber fra maj 2021 til maj 2022. Du kan derfor deltage i aktiviteterne uden beregning. 

Aktiviteter

Du kan deltage i:

Fra august 2021 frem til maj 2022 har du mulighed for at deltage i en lang række aktiviteter, hvor vi lægger et 360 grader perspektiv på det digitale eksportsalg, så du kan styrke dine salgskompetencer og - strategi til Tyskland.

Projektledelse Marketing To Do Fra Pxhere
Du får konkrete værktøjer og viden om det digitale salg.

Webinarer/Best practice

Tilmeld dig
Erfa Preben Sndergaard Doorsystem
Fysiske undervisningsdage, hvor eksperter går i dybden med emner rundt om det digitale eksportsalg.

Strategiske workshops

Tilmeld dig
Forretningsmænd Networking
En erfagruppe målrettet dig, der har ansvar for salg og en gruppe for dig, der understøtter salg.

Erfagrupper

Læs mere

Salgsprocessen og projektets aktiviteter

Projektets aktiviteter dykker ned i de forskellige dele af salgsprocessen, og du kan deltage i de aktiviteter, hvor du finder størst behov for sparring og nye kompetencer. Alle aktiviteter supplerer hinanden og har til formål at styrke jeres digitale eksportsalg til Tyskland i alle dele af salgsprocessen.

Der er aktiviteter målrettet dig, der sidder med ansvar for salg til det tyske marked, ligesom der er aktiviteter målrettet dig, der sidder med marketing og understøtter salg til Tyskland. I kan derfor med fordel deltage flere fra samme virksomhed, så I arbejder henimod et fælles mål om at styrke det digitale eksportsalg til tyske kunder og samarbejdspartnere. 

Mød underviserne
 • [Brug ikke] Poul Forside

  Poul von Wowern, Associate Professor, VIA University College

  Poul von Wowern er Associate Professor på VIA University College og underviser i værdigbaseret salg, strategi, innovation og procesoptimering. Poul har gennem de sidste seks år forsket i værdibaseret salg, herunder hvordan virksomheder bedst muligt kan inkorporere dette i deres kommercielle tilgang med en øget bundlinje som resultat. Han har tidligere arbejdet syv år som salgschef og har stor international erfaring fra blandt andre A. P. Møller-Mærsk og Grundfos. Poul hjælper fortsat virksomheder med at eksekvere denne tilgang i hverdagen.

 • [Bryg ikke] Bjarne Brynk Brynk Business Academy

  Bjarne Brynk Jensen, Brynk Business Academy

  Bjarne Brynk Jensen har 25 års eksporterfaring som eksportdirektør i både danske og tyske eksportvirksomheder. Han har derfor masser af praktisk viden om internationalt salg, salgsstyring og salgsudvikling, især i en dansk-tysk sammenhæng. Bjarne har en master i International Marketing and Modern Languages og har derudover deltaget i undervisning om finansiering for ledende medarbejdere på Harvard School for Business. Siden 2005 har han drevet sin egen konsulent- og undervisningsvirksomhed. Bjarne er i dag blandt andet fast salgstræner for det tyske Industrie und Handelskammer.

 • [Brug Ikke] Lars Kjellsson Andersen Partners

  Lars Kjellsson, Rechtsanwalt, Andersen Partners

  Lars Kjellsson beskæftiger sig primært med grænseoverskridende retsforhold og rådgivning af danske virksomheder og investorer om tysk erhvervsret. Lars har særlig speciale i ansættelsesret. Andersen Partners har kontor i København, Kolding, Hamburg og Flensburg. Andersen Partners tyske afdeling fokuserer på danske virksomheder, der driver forretning i Tyskland.

 • [Må Ikke Bruges] Werner Koop

  Werner Koop, Geschäftsführer, Koop und Hagenkötter, Gesellschaft für Marketing und Kommunikation

  Werner Koop hat jahrzehntelange Erfahrung darin, dänische Unternehmen auf ihrem Weg auf den deutschen Markt zu begleiten. In diesem einstündigen Vortrag zeigt er auf sehr humoristische Weise praxisnah welche Stolpersteine es in der Kommunikation mit deutschen Kunden gibt und welche 7 Leitthesen es für die gute Kommunikation gibt.

 • Florian Schneider (brug ikke)

  Florian Schneider, Senior Performance Manager, Avidly

  Florian Schneider is working as a Senior Performance Manager at Avidly in Germany. He helps companies to transform their marketing and advertising into the digital and performance media landscape. With advertising on the performance channels, like LinkedIn and XING, your able to have full control of your marketing activities and the results. In his career he already had the chance to work for global enterprises like Cisco, Bosch, Siemens an Fujitsu and for many SMB companies.

 • Benny Egholm Sørensen

  Benny Egholm Sørensen, CEO, SØRENSEN Connecting-Markets.com

  Benny Egholm Sørensen, CEO i Connecting Markets, har i de sidste 27 år rådgivet virksomheder inden for alle områder af en virksomheds livscyklus. Han har omfattende know-how om, hvordan man som virksomhed målrettet og med succes kommer ind på det tyske marked. I dag repræsenterer han Tysklands største SMV-organisation Bundesverband mittelständische Wirtschaft samt forbundslandet Niedersachsen i Skandinavien.

 • [Brug Ikke ]Thomas Fechtenburg

  Thomas Fectenburg, ejer af Fechtenburg Visuals

  Thomas, ejer af Fechtenburg Visuals, er foto- og videograf, og hjælper virksomheder og selvstændige med det rigtige set-up til webinars og virtuelle møder, så de undgår fejlinvesteringer. Han har mere end 25 års erfaring i branchen og kalder sig professionel nørd. Det kommer blandet andet til udtryk på LinkedIn, hvor han deler sin viden om video, fotografi, lyd, lys og redigering.

 • Brug ikke - Jon Pers

  Jon Pers, teamleder, Danmarks Innovationscenter i München

  Jon Pers har arbejdet for Udenrigsministeriet siden 2014. Som teamleder ved Danmarks Innovationscenter i München driver Jon sammen med sit team projekter inden for opstart, robotteknologi, Industri 4.0 og digitalisering. Innovationscentrets primære opgave er at skabe efterspørgselsdrevne platforme for derved at skabe grobund for samarbejde mellem danske og tyske virksomheder. Til dagligt arbejder Jon direkte med tyske virksomheder i kortlægningen af udfordringer og muligheder inden for digitalisering og kan således matche problemejerne med løsningshaverne.

Mød case-virksomhederne
 • Casevirksomhed

  KOHSEL

  KOHSEL A/S is a Scandinavian transformer manufacturer with production sites in Europe and Asia. They employ +500 people. For more than 50 year, the core strategic business scope is to design, construct, produce and deliver customer specific transformers solutions through a flexible global production and supply chain to customers within business sectors: wind energy, solar power, pumps, refrigeration, air conditioning and general industry.

 • Eryk

  Eryk

  Eryk er en international teknisk serviceudbyder inden for elektriske og mekaniske installationer, ingeniørarbejde m.m. De opererer i dag i over 40 lande og udfører over 200 projekter om året. Mød Maj Winther Møller, som siden 2014 har arbejdet med internationalt salg hos Eryk i Szczecin, Polen. I dag er Maj Group Sales Manager, bestyrelsesmedlem og medejer af gruppen, hvortil hun dagligt leder salg og marketing på internationalt plan bl.a. med udgangspunkt i værdibaseret salg.

 • Hovmand

  Hovmand GmbH

  Hovmand GmbH er verdens førende producent af mobile batteridrevne løftevogne. Den danske familievirksomhed har udviklet, produceret og solgt løfte- og transportløsninger i mere end 45 år. Mød Michael Kæmpe er Geschäftsführer i Hovmand GmbH og har samtidig det overordnede salgsansvar for hele virksomheden A/S samt GmbH. I sit arbejde har han ansvar for at udvikle salget på et strategisk plan, men har også kundekontakt med de større strategiske kunder inden for 3dprint-industrien, pharma, fødevare- og den producerende industri.

 • Canva Germany Flag In Front Of Building (2)

  Vidensbank: Bliv klædt på til det digitale eksportsalg i Tyskland

  Som en del af projektet har vi etableret en vidensbank, der lige nu består af en række artikler og guides - skrevet på baggrund af den viden, der kom ud af projekt 1.0 'Fra Fax til virtuelle møder i Tyskland'. 

  De mange guides giver dig viden, inspiration og gode råd og tips til, hvordan du styrker dit digitale eksportsalg til det tyske marked.

  Vi udbygger løbende vidensbanken med nye guides, artikler, rapporter samt en podcastrække, så vi kommer 360 grader rundt om det digitale eksportsalg. 

Dine kontakter

 • Pernille Vildsted Nielsen

  Pernille Vildsted Nielsen

  Project Consultant +45 6020 5879 pen@danishexport.dk
 • Pernille Vildsted Nielsen

  Project Consultant

  Pernille står i spidsen for projektet ’Styrk dit digitale eksportsalg til Tyskland’. Her bruger hun sin store viden om det tyske marked til at facilitere projektets aktiviteter, der giver dig et 360 graders perspektiv på, hvordan du kan gøre salgsprocessen mere digital og samtidig skabe en stærk relation til din tyske kunde.

  Pernille er cand.mag. i tysk og international virksomhedskommunikation og har erfaring fra både vind- og tøjbranchen, hvor hun med øje for forretningen har koordineret diverse salgsaktiviteter samt udarbejdet investor-/salgspræsentationer. Pernille er god til at skabe overskuelige og effektive interne salgsprocesser.

  Pernille Vildsted Nielsen
 • Dorthe Kontaktside Farver Web 2020 (1)

  Dorthe Bach Christensen

  Communications & Marketing Consultant +45 4045 3202 doc@danishexport.dk
 • Dorthe Bach Christensen

  Communications & Marketing Consultant

  Dorthe har flere års erfaring med strategisk kommunikation og markedsføring, herunder LinkedIn, e-mailmarkedsføring, webkommunikation og PR.

  Dorthe assisterer flere af de sektorspecifikke netværk med blandt andet content til LinkedIn, men sidder også med kommunikationen på flere af Danish Export Associations større projekter.

  Dorthe Kontaktside Farver Web 2020 (1)
 • Emma Kontaktside Tilrettet Web

  Emma Matilde Petersen

  Export Consultant, Team Academy +45 2788 6698 emp@danishexport.dk
 • Emma Matilde Petersen

  Export Consultant, Team Academy

  Du møder Emma, når du deltager på Academys aktiviteter. Her koordinerer hun seminarer og webinarer, for at klæde dig og dine kollegaer på til at erobre nye eksportmarkeder.

  Hvis du har læst markedsrapporter og analyser fra Danish Export, så er det også Emma, der har stået bag. Hun har en uddannelse inden for International Business, og er derfor ekspert i at omdanne data og tal til brugbar fakta.

  Emma Kontaktside Tilrettet Web
 • Farver Andreas Tilrettet Til Web 2019

  Andreas Julskjær Pedersen

  Head of Water & Project Manager +45 2262 1691 ajp@danishexport.dk
 • Andreas Julskjær Pedersen

  Head of Water & Project Manager

  Andreas står i spidsen for Danish Export – Water. Han mener, at netværk er den hurtigste vej til nye kunder og samarbejdspartnere. Derfor kan han både sætte dig i forbindelse med relevante kontakter inden for vand- og spildevandsbranchen og hjælpe med sparring på dit eksportarbejde.

  Andreas ved, hvordan danske vandvirksomheder etablerer sig i udlandet, fordi han har haft et tæt samarbejde med en række eksportører i branchen siden 2016. Han har boet i Tyskland, hvor han blandt andet arbejdede ved Generalkonsulatet i München og hos Infineon Technologies AG som Global Supply Manager.

  Andreas er uddannet Cand.Ling.Merc. fra Aarhus BSS, hvor han også har taget sin bachelor i international virksomhedskommunikation og europæiske studier. Derudover er han certificeret i PRINCE2 og arbejder til daglig med projektstyring og -ledelse. 

  Farver Andreas Tilrettet Til Web 2019
 • Farver Susanne Tilrettet Til Web 2019

  Susanne Holm

  Project Manager & Head of Bioenergy and Food Tech +45 6020 8564 suh@danishexport.dk
 • Susanne Holm

  Project Manager & Head of Bioenergy and Food Tech

  Susanne står i spidsen for vores netværk inden for bioenergi og arbejder med flere eksportprojekter i foreningen. Hun har stor erfaring med salg og kundesupport på en lang række eksportmarkeder, så hun kan blandt andet sparre med dig om kundernes krav, kultur og forretningsprocesser.

  Susanne har tidligere været salgsingeniør, hvor hun fik en stor teknisk forståelse og erfaring med eksportsalg samt planlægning af messer. I Danish Export Association er hun med til at udvikle og gennemføre aktiviteter, der hjælper medlemmerne med at styrke deres eksport gennem netværksmøder og eksportfremstød.

  Farver Susanne Tilrettet Til Web 2019