• DANIAS

DANIAS | International eksport-hjælp til danske SMV’er

300.000 danskere er bosat udenfor Danmarks grænser. De udgør samlet den danske diaspora.

DANIAS bygger bro mellem den danske diaspora og de danske SMV’er. Målet er, at danske SMV'er får øget andel i det enorme uudnyttede vækstpotentiale, som diasporaren besidder i form af viden, netværk og markedskendskab.

Projektet er støttet af Industriens Fond og drevet af Danish Export Association. 

Styrket samarbejde mellem globale danskere og danske SMV'er

DANIAS-projektet vil over en periode på 2 år fokusere på at skabe et netværk blandt udlandsdanskere med lokal markedsviden og netværk.

Målet er at matche disse med danske SMV'er og hjælpe dem med eksport på eksisterende markeder samt opstarte eksport på nye markeder og inspirere til innovation.

Nyhavn Projektbillede

Fire nærmarkeder er valgt som fokus:

 • Tyskland
 • Frankrig
 • Storbritannien 
 • Schweiz

Der bor tilsammen omkring 70.000 danskere i disse fire lande.

Danske SMV’er oplever på disse 4 markeder typisk udfordringer med sprog, kultur, netværk, konservatisme og for Storbritanniens vedkommende, Brexit.

 • "Globale danskere har stor værdi for Danmark og danske virksomheder. Tiden er kommet til at samle Danmark på tværs af grænser."
  Portrætbillede Af Flemming Besenbacher Slate 938X1024 Flemming Besenbacher, Bestyrelsesformand, DANIAS LinkedIn
DANIAS samler globale danskere

Kontaktpersoner

 • Farver Thomas Tilrettet Til Web 2019

  Thomas Andersen

  Head of Health Tech +45 2447 8502 tan@danishexport.dk
 • Thomas Andersen

  Head of Health Tech

  Thomas har et stort kendskab til life science-industrien samt sundheds- og velfærdssektoren, og vil du have sparring på, hvordan du kan øge din eksport i disse sektorer, er det ham, du skal tage fat i. Han er primus motor i vores Health Tech-netværk og DANIAS, og med mere end 20 års eksporterfaring har han blandt andet stort kendskab til markedsetablering.

  Thomas har arbejdet i både private virksomheder og den offentlige sektor. Han har også været selvstændig i tre år, og derfor har han hands-on viden om de udfordringer, mindre virksomheder står med, når de skal øge deres eksport.

  Vil du have sparring på markeder, kan Thomas hjælpe dig med viden om de fleste europæiske lande samt Australien, Kenya og Thailand, hvor han har været udstationeret.

  Farver Thomas Tilrettet Til Web 2019