Er du klar til, at dine internationale kunder i sundhedssektoren forventer, at du er bæredygtig?

SDG Business Accelerator er ét af initiativerne i regeringens handlingsplan for FN’s Verdensmål. Formålet er at styrke bæredygtig eksport for danske SMV’er. Dette forløb er for SMV'er indenfor health sektoren.

Tidspunkt

15.03.2023 - 14.06.2023

Sted

Pris

DKK 10.000 pr. deltagende virksomhed

Ansøgningsfrist: 10. marts 2023

Kunderne i life science industrien stiller større og større krav til bæredygtigheden af deres værdikæde og det samme gør lovgivningen. Dermed bliver din bæredygtighed, og din måde at håndtere og kommunikere det på, til en konkurrenceparameter.

Bæredygtighed og FN’s verdensmål er altså ikke bare god stil, men også en enorm eksportmulighed for danske virksomheder, hvis du griber de muligheder en bæredygtig omstilling bringer med sig.

Derfor står Udenrigsministeriet i spidsen for SDG Business Accelerator og forløbet med fokus på sundhed og life science starter op i marts.

Audientes oplevelse af SDG Business Accelerator

Kilde: www.sdgbusinessaccelerator.dk
SDG Buiness Accelerator Logo

Hvem kan deltage?

Danske SMV’er med:

 • Eksportpotentiale
 • Salg af
  • Medicinsk udstyr
  • Velfærdsteknologi
  • Produktions- og procesudstyr til life science industrien
 • Motivation (også på ledelsesplan) til at arbejde strategisk med bæredygtighed og verdensmål 
SDG 2

Hvad får I ud af at deltage?

 • Et 4 måneders uddannelsesprogram, der kan accelerere jeres arbejde med bæredygtighed

 • Et markedsbesøg, hvor I får viden om og netværk i et af jer udvalgt eksportmarked, så I kan igangsætte eller styrke jeres bæredygtige eksport
 • Indblik i (kommende) krav på bæredygtighedsområdet samt de muligheder, bæredygtighed og verdensmål kan give på udvalgte eksportmarkeder

 • Input og inspiration til at igangsætte en konkret handlingsplan for jeres bæredygtige omstilling; herunder hvordan I kan arbejde konkret med FNs 17 verdensmål

 • Viden om og netværk i et udvalgt eksportmarked, så I kan igangsætte eller styrke jeres bæredygtige eksport

 • Sektorfokuseret sparring inden for sundhed og life science 

Spørgsmål Card Slider

Online informationsmøde

Der afholdes et online informationsmøde, hvor I kan få flere informationer om SDG Business Accelerator, stille spørgsmål og høre mere om mulighederne.

Datoen er:
D. 9. februar kl. 9:30-11.00

Udenrigsministeriet arrangerer informationsmødet og du kan tilmelde dig ved at kontakte Thomas.

Programmets datoer

 • 15. marts 2023

  Workshop 1 - FN's Verdensmål: muligheder og krav

  Vi zoomer ind på de kommercielle muligheder, som Verdensmål og bæredygtighed kan give. Det handler både om at være på forkant med (kommende) krav på bæredygtighedsområdet, og om at synliggøre, hvordan jeres virksomhed og produkter kan være med til at løse globale udfordringer. I kommer til at arbejde konkret med Verdensmålene i forhold til jeres forretning, og får tid til sparring med jeres Trade Council rådgiver og andre virksomheder inden for samme sektor. 

 • 30. marts 2023 - online

  Workshop 2 - Fra ideer til markedsmuligheder

  I workshop 2 sætter vi fokus på, hvordan vi kan omsætte Verdensmål og bæredygtighed til konkrete markedsmuligheder. Vi bygger videre på indsigter fra workshop 1, dialogen med jeres rådgiver i det relevante eksportmarked og inspiration fra en ekstern oplægsholder. I slutningen af denne workshop har I en række konkrete ideer, hypoteser og spørgsmål som I tager med jer på markedsbesøg til jeres eksportmarked.

 • individuelt planlagt

  Markedsbesøg i et relevant lokalt marked

  Hver deltagende virksomhed er tilknyttet et specifikt eksportmarked og får 50 timers 1:1 sparring med en Trade Council-rådgiver i det marked. Det inkluderer også et markedsbesøg på jeres specifikke marked, hvor I møder relevante interessenter. Markedsbesøgene er individuelle og tilrettelægges i samarbejde med jeres rådgiver.

 • 23. maj 2023

  Workshop 3 - Bæredygtighed og kommunikation

  På workshop 3 deler I erfaringer fra markedsbesøget med de øvrige deltagende virksomheder. Vi sætter også fokus på rapportering og dokumentation og på hvordan I kan bruge bæredygtighed i jeres virksomhedskommunikation.

 • 13. - 14. juni 2023

  Workshop 4 - Demo day

  På den sidste workshop præsenterer I jeres markedsplan, og får feed-back fra et relevant ekspertpanel.

For yderligere information og tilmelding kontakt:

 • Thomas Andersen Head of Health Tech danish export / dansk eksport

  Thomas Andersen

  Head of Health Tech +45 2447 8502 tan@danishexport.dk
 • Thomas Andersen

  Head of Health Tech

  Thomas har et stort kendskab til life science-industrien samt sundheds- og velfærdssektoren, og vil du have sparring på, hvordan du kan øge din eksport i disse sektorer, er det ham, du skal tage fat i. Han er primus motor i vores Health Tech-netværk, og med mere end 20 års eksporterfaring har han blandt andet stort kendskab til markedsetablering.

  Thomas har arbejdet i både private virksomheder og den offentlige sektor. Han har også været selvstændig i tre år, og derfor har han hands-on viden om de udfordringer, mindre virksomheder står med, når de skal øge deres eksport.

  Vil du have sparring på markeder, kan Thomas hjælpe dig med viden om de fleste europæiske lande samt Australien, Kenya og Thailand, hvor han har været udstationeret.

  Thomas Andersen Head of Health Tech danish export / dansk eksport