Vi zoomer ind på det svenske mejerimarked - udfordringer & muligheder

Sverige er vores nabomarked, men ligheder til trods møder mange danske virksomheder udfordringer på det svenske marked. Det vil vi gerne stille skarpt på

Tidspunkt

03.12.2020

10:00 - 11:00

Sted

Online

Pris

Webinaret er gratis for medlemmer i Danish Export - Food Tech

Pris for ikke-medlemmer: 395 kr. ex. moms

Farver Heidi Tilrettet Til Web 2019
Head of Food Tech Heidi Ravn +45 2421 8988

Webinaret vil tage udgangspunkt i to indlæg fra aktører med forskellige kasketter og perspektiver på det svenske marked.

  • En dansk leverandør til det svenske marked med fokus på mejerisektoren
  • Samt en svensk producent der vil give et indblik i deres produktionsapparat og leverandørkrav

Du vil møde:

Jbn2
Au2mate – en global spiller med lokal forankring i Sverige. Få indblik i Au2mate’s tilgang til det svenske marked

v/Jan Bendix Nielsen, Sales Director, Au2mate A/S

Au2mate er en projektbaseret virksomhed, der leverer automation og industriel IT til bl.a. f&b og mejerisegmentet. Au2mate har etableret sig på det svenske marked som led i virksomhedens strategi om at få andel i det svenske marked. Jan vil fortælle om Au2mates rejse hertil og hvorfor man har valgt denne tilgang til markedet.

Herunder vil Jan dele ud af sine erfaringer med udfordringer på dette nabomarked men også hvilke muligheder Sverige kan byde på med den rette tilgang til markedet. Jan vil desuden give et overordnet indblik i karakteristika og industristruktur for mejeribranchen og f&b segmentet i Sverige og hvilke udfordringer han forventer, industrien i Sverige kan stå overfor i kølvandet på Covid-19 epidemien, herunder om Au2mate allerede nu oplever nogle konsekvenser af epidemien på det svenske marked?

LinkedIn profil

Andreas Jacobsen
Den svenske mejeriindustri set indefra – Skånmejerierne giver et indblik i deres produktionsapparat og leverandørkrav

v/Andreas Jacobsson, Production IT Manager Skånemejerier Försäljning AB

Skånemejerierne arbejder fokuseret med bæredygtighed, kvalitetssikring, optimering og reduktion af down-time i produktionen. Dette stiller store krav til produktions-set-up og udstyr, samt ikke mindst til de leverandører som virksomheden arbejder sammen med, omkring leverancer til deres produktionsfaciliteter.

Andreas vil give en kort overordnet introduktion til Skånemejerierne, og give et indblik i virksomhedens strategiske fokusområder i produktionen, og hvordan det driver virksomhedens strategi omkring valg af leverandører. Hvilke parametre er afgørende i leverandørsamarbejdet.

Markeds- og forbrugerkrav til bl.a. mejeriprodukter ændrer sig konstant, og det stiller ligeledes øgede krav til omstillingsparathed af produktionen i en virksomhed som Skånemejerierne. Andreas vil fortælle om hvordan Skånemejerierne arbejder for at optimere og fremtidssikre produktionen – herunder om der er udfordringer, som de møder i produktionen, hvor ny teknologi kunne komme i spil fremadrettet.

Andreas' indlæg vil være på engelsk.

LinkedIn profil

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål undervejs
Mere viden

Eksport til Sverige: Når kulturbarrieren ligger ved Øresund

Kulturbarrierer og personlige misforståelser kan let afspore en salgsproces på eksportmarkederne. Selv i forhold til Danmarks nabolande skader kulturelle fodfejl ofte relationerne.

Sverige Stockholm

Verdensmestre i konsensus – tag tålmodigheden med til Sverige

Læs mere