Eksportkonference: Boost dit eksportsalg til USA, Tyskland eller Kina

Tidspunkt

01.12.2022

09:30-17:00

Sted

The Poul Due Jensen Academy, Poul Due Jensens Vej 21, 8850 Bjerringbro

Pris

Deltagelse i konferencen er eksklusivt for medlemmer af Danish Export.

Deltagelse i konferencen er gratis for 1 person pr. medlemsvirksomhed.
1. person Danish Export medlem: gratis
2. person Danish Export medlem: 3.980 kr. ekskl. moms

No-show gebyr for gratis-deltagere: 500 kr.

Sebastian Schwarz Head of Secretariat danish export / dansk eksport
Head of Secretariat & Academy Sebastian Schwarz +45 2366 7788
Emma Matilde Petersen Export Consultant, Team Academy danish export / dansk eksport
Learning & Development Consultant Emma Matilde Petersen +45 2788 6698

Hvor ligger dit eksportfokus lige nu? Bruger du dine kræfter på Tyskland, USA eller Kina?

Den 1. december afholder vi den næste Eksportkonference i Danish Export, hvor du får mulighed for at lade dig inspirere af eksperter og virksomhedscases om eksportmarkederne Tyskland, USA og Kina - og selvfølgelig networke med andre danske eksportvirksomheder.

Vi har inviteret eksperter ind til at give deres bud på, hvilke trends du skal holde øje med og hvordan situationen på henholdsvis det tyske, amerikanske og kinesiske marked er lige nu.

Derudover har vi inviteret en række danske eksportvirksomheder ind til at fortælle om, hvordan de har opnået succes på hvert deres eksportmarked – og hvad man i hvert fald ikke skal gøre.

Det er nemlig sådan, at kun knap 50 procent af danske eksportvirksomheder der træder ind på et nyt eksportmarked, også befinder sig på markedet ét år efter. For at få styr på det tal kræver det en strategisk gennemarbejdet plan. Hør hvordan virksomheder som Danfoss og VELA har båret sig ad med dette.

Vi opdeler dagen, så du får mulighed for at vælge et spor med enten USA, Tyskland eller Kina. Her får du mulighed for at høre to virksomheders rejse til at opnå succes på markedet.

Du kan vælge dit spor i tilmeldingen.

De tre markeder
 • USA Flag

  USA

  Danske virksomheder har over det seneste år eksporteret for mere end 200 milliarder kroner til USA. 200 milliarder. Det er aldrig set før, at vi har eksporteret for så meget til ét land. Og der er potentiale for mere. Der er nemlig stort fokus på investeringer i energi og infrastruktur i USA, og der kan mange danske virksomheder bidrage.

 • Tyskland Flag

  Tyskland

  Tyskland opruster indenfor flere af de områder, hvor danske virksomheder er rigtig stærke: fjernvarme, vindenergi, vand- og miljøteknologi samt øget digitalisering. Det skaber et stort potentiale hos vores venner mod syd, som på sigt kan bidrage til at vippe USA af pinden, og endnu engang gøre Tyskland til Danmarks største eksportmarked.

 • Kina Flag

  Kina

  Ser du mod øst trådte Kina i 2021 ind i dansk eksports top fem over største eksportmarkeder. Det er på trods af geopolitik og coronahåndteringen, som ellers har sat en dæmper på væksten i Kina i 2021. Væksten i Kina er dog stadig højere end på mange af vores andre eksportmarkeder. Miljøbevidste og velhavende kinesiske forbrugere skaber dermed nye eksportmuligheder for danske virksomheder.

Programoversigt 2

Dagens program

09.30: Registrering og networking

10.00: Velkomst med Anette Galskjøt

10.15: Præsentationsrunde og eksportfokus

10.45: One size doesn't fit all

11.15: Pitch og Paneldebat

12.00: Frokost

13.10: Modul 1: Opskriften på succes - opdeling i de 3 spor

13.45: Kaffepause

14.15: Modul 2: Opskriften på succes - opdeling i de 3 spor

15.00: Hvor underlige synes de andre, vi er?

15.45: Afrunding på dagen

16.00: Networking session

17.00: Tak for i dag

Oplægsholdere
 • Dennis Nørmark

  Dennis Nørmark, foredragsholder, skribent, konsulent

  Dennis Nørmark er forfatter, antropolog og international foredragsholder og én af de fremmeste eksperter i Danmark når det kommer til at beskrive hvad det er for kulturelle benspænd der udfordrer os i mødet med de andre kulturer i verden. Han er forfatter til flere bøger om kultur, samarbejde og ledelse med et “kulturelt intelligent” perspektiv på forretning.

 • Bent Jensen RARL Small 07624

  Bent Jensen, Group Executive Vice President, CEO Commercial Building Services, Grundfos

  Bent Jensen er Divisions-CEO i Grundfos, hvor han har været en del af koncernledelsen siden januar, 2022. Bent har arbejdet for Grundfos i mere end 20 år i en række regionale og globale ledelsesroller indenfor blandt andet Salg, Marketing og Business Development i både ind- og udland. I hans nuværende rolle er han ansvarlig for hele Commercial Building Services forretningen, som leverer intelligente pumpeløsninger til blandt andet projektbyggerier, hotelkæder og hospitaler i mere end 60 forskellige markeder på verdensplan – herunder Kina, USA og Tyskland.

Oplægsholdere Tyskland-spor
 • Klaus Eikhof, Vela

  Klaus Eikhof, Export Manager, VELA

  Klaus Eikhof er salgschef med fokus på eksport på 20. år hos VELA A/S. Klaus er kommercielt uddannet, senest med en MBA i Business Strategy, leder for den strategiske opfølgningsgruppe hos VELA, del af strategiudviklingsgruppen på VELA.

 • [Brug Ikke] Reiner Perau AHK Dänemark

  Reiner Perau, Direktør, Dansk-Tysk Handelskammer

  Reiner Perau, nationaløkonom, siden 1995 ansat i forskellige stillinger i Tyskland og i udlandet ved sammenslutningen af tyske handelskamre (DIHK), siden 2008 direktør i Dansk-Tysk Handelskammer.

 • Birthe Tofting, Vola

  Birthe Tofting, Sales and Marketing Director, Vola

  Birthe Tofting er salgs- og marketingdirektør i VOLA A/S. Hun har gennem mange år opbygget VOLA som et globalt brand og har været med til at opbygge den internationale salgsorganisation, der består af egne salgsselskaber i 9 lande og et verdensomspændende forhandlernetværk.

Oplægsholdere USA-spor
 • Einar Dyrhauge Amcham

  Einar Dyrhauge, Deputy Director, Head of AccessUSA, AmCham

  Einar has served as Director of Danish-American Business Forum since 2009 until its merger with AmCham Denmark in March 2018. In his current role he is Head of AccessUSA, an AmCham Committee driving the scope of assisting Danish companies doing business in the U.S. as well as his role as Deputy Director. Prior to this he served 20 years with Carlsberg including 5 years as Director of the ‘Export and License business unit’ responsible for the North American market. Educational background as M.sc. (Cand. Merc.) from Copenhagen Business School and various supplementary education and training from international business schools.

 • Søren Schultz Tagarno

  Søren Schultz, Adm. Direktør og investor, TAGARNO A/S

  Søren Schultz, Adm. Direktør og investor, TAGARNO A/S siden maj 2021. Søren har en baggrund som funktionsdirektør i store koncerner før han blev selvstændig i 2013 og investor i flere virksomheder, der er kendetegnede ved behov for transformation.

 • Martin Vestergaard, Power Stow

  Martin Vestergaard, Owner, Power Stow

  I 2003 stiftede Martin Vestergaard Power Stow A/S, som er en familieejet virksomhed, og han var indtil 1. september 2022 CEO for selskabet. Martin er nu R&D Manager i Power Stow International ApS og har dedikeret sin tid til udvikling af innovative produkter, som tilfører værdi til brugere og kunder, ligesom han sidder i bestyrelsen for Power Stow A/S og dets datterselskaber. Inden Martin besluttede sig for at blive selvstændig var han ansat som Teknisk Direktør i Company Vestergaard, som blev grundlagt af Martins far Gottfred Vestergaard, og som Martin i dag er medejer af.

Oplægsholdere Kina-spor
 • Lars (4) Kopi

  Lars T. Møller, General Manager, LJM China

  Har været ansat hos Lind Jensen i cirka 18 år, hvor mine primære ansvarsområder har været eksport og internationalisering af virksomheden gennem etablering af udenlandske selskaber, så vi kan supportere vores globale kunder lokalt. Etablering af produktionsselskab i Kina for 12 år siden samt ledelsen af det kinesiske selskab har været mit primære fokusområde.

 • Kjeld Stark, Danfoss

  Kjeld Stærk, Vice President of Executive Projects, Danfoss

  Kjeld Stærk has dedicated his whole professional career to Danfoss. Since Kjeld Stærk joined Danfoss in 1983. From 2015-2019 Kjeld was President for Danfoss China, based in Shanghai, CN, and in 2020 Permanent Resident of Peoples Republic of China. In 2019 Kjeld received the White Magnolia Award by Shanghai Municipal government as well as the Business Person of the Year by the Danish Chamber of Commerce in China.

 • Hans Henrik Pontoppidan, Danish Chinese Business Forum

  Hans Henrik Pontoppidan, Secretary General, Danish Chinese Business Forum

  Hans Henrik Pontoppidan blev udpeget som Generalsekretær for Danish-Chinese Business Forum (DCBF) i 2016, efter at have være bestyrelsesmedlem i fire år. Han har mere en 20 års erfaring inden for Corporate Banking og åbnede Privatbanken A/S (nu en del af Nordea) i Beijing og stod i spidsen for kinaforretningen fra 1989 til 1993. Før Hans Henrik blev Generalsekretær for DCBF var han Partner i Deloitte Corporate Finance i 15 år.